COMPATIBILITĂŢI ZODII

Balanţă - Săgetător

Balanţă şi Săgetător, Aer şi Foc. O combinaţie excelentă: arcaşul e greu de prins, dar, odată ce l-ai făcut să rămînă, devine un partener de vis pentru tine.

Setea de aventură a Săgetătorului este atît de fantastică, de atrăgătoare şi de incitantă, încît cu siguranţă te vei îndrăgosti la prima vedere. Fineţea şi rafinamentul Balanţei, pe de altă parte, îl vor atrage pe acest călător, poate chiar pînă a-l convinge să se mai oprească din drumul său spre descoperiri.

Amîndurora vă plac petrecerile şi vă place să întîlniţi mereu noi prieteni. Comunicaţi uşor şi aveţi multă energie: aici vă potriviţi perfect. Săgetătorul e mai entuziast şi are idei sau planuri mari de anvergură, iar tu eşti partenerul mai romantic, mai sentimental.

Săgetătorul se cam teme de a fi "prins în laţ", sau de a se implica prea mult într-o relaţie. Are nevoie şi de mai multă libertate, de spaţiu... să fie el sigur că nu e constrîns, închis în cuşcă sau silit să trăiască alături de o anume persoană. În schimb, este foarte fidel odată ce a apucat să aibă încredere în cineva şi se va dovedi un prieten de nădejde, care te va ajuta pînă-n pînzele albe. Numai primul pas e mai greu.

Săgetătorul este un nativ foarte sincer, adesea pînă la "cruzime". Aici s-ar putea sa aveţi ceva dificultăţi, pentru că tu nu eşti genul care să spună adevărurile aşa, direct în faţă. Tu preferi să menajezi interlocutorul şi să îndulceşti veştile rele. Săgetătorul este foarte-foarte-foarte diferit de tine în această privinţă, poate chiar opusul tău. "M-ai rugat să-ţi spun adevărul, ţi l-am spus, acum ce nu-ţi convine?" e replica tipică a unui Săgetător care tocmai ţi-a provocat un atac de cord cu vreun adevăr spus aşa, pe şleau.

Fiind cel mai înclinat către căsătorie (sau către o relaţie mai serioasă, mai sigură, mai pe termen lung) dintre voi, tu va trebui să-ţi convingi şi Săgetătorul să fie de acord cu expresia "sîntem împreună" în loc de "mda, ne mai vedem aşa, din cînd în cînd". Este greu de convins, dar merită. De fapt, tot ce-l interesează pe un Săgetător în toată chestia este să nu-şi piardă autonomia, personalitatea, libertatea de acţiune şi mai ales de gîndire. Dacă e sigur că nu le va pierde, poate rămîne o viaţă lîngă tine şi, fiind o zodie de Foc, are o căldură a sentimentelor extraordinară. Aşadar, mergi înainte! Dacă vei avea răbdare, este o relaţie care nu te va dezamăgi sub nici o formă.