COMPATIBILITĂŢI ZODII

Fecioară - Vărsător

Fecioară şi Vărsător, Pămînt şi Aer? Ei, se putea şi mai rău... sau nu?

"Mă duc să-mi iau un pahar cu apă". Fecioara se ridică de pe scaun, se duce-n bucătărie, deschide dulapul, ia un pahar, îl umple, bea şi se întoarce. Vărsătorul se ridică de pe scaun, se duce spre bucătărie, pe drum mai aranjează papucii copiilor, şterge praful de pe un raft, ajunge-n bucătărie, deschide dulapul, vede borcanul cu dulceaţă şi se gîndeşte c-ar vrea nişte clătite, ia borcanul şi o linguriţă, se-nfruptă cu dulceaţă, pune borcanul în frigider (a uitat deja de unde l-a luat), acolo vede maioneza care-ar trebui să fie pe alt raft şi o scoate din frigider ca să se gîndească unde s-o pună, dar uită şi-o lasă acolo, mai vede că mîncarea de ieri ar putea fi pusă într-o cratiţă mai mică şi se apucă să facă schimbarea, dup-aia îşi aduce aminte să mai caute ceva prin debara, şi se-ntoarce în sufragerie (bucătăria arată deja ca după un război). "Dar mult ţi-a mai luat să bei un pahar cu apă", îi spune Fecioara. "Apă? Ce apă? A, da, stai să mă duc să-mi iau un pahar cu apă"...

Pe scurt, Vărsătorul este: zăpăcit, idealist, cu capul în nori, curios, neconvenţional, obiectiv, detaşat şi aerian. Tu eşti un nativ meticulos, tradiţional, grijuliu, prevăzător, productiv (adică muncitor) şi obiectiv. Multe, multe diferenţe, dar şi cîteva puncte comune. Problema este: sînt destul de multe puncte comune cît să faceţi relaţia să dureze? Stelele spun că nu, iar elementele ne-nvaţă că Aerul începe să miroasă urît cînd îl închidem într-o peştera de Pămînt şi de cum vede o deschizătură, a şi fugit pe acolo.

Probabil că ceea ce v-a atras la început a fost faptul că sînteţi amîndoi raţionali şi intelectuali, cerebrali şi obiectivi. Dar pentru ideile trăsnite ale Vărsătorului, Fecioara are mereu o întrebare-două care să-i taie aripile (de obicei sînt chestii exacte şi foarte de bun-simţ, dar Vărsătorul este inventatorul neconvenţional prin excelenţă, prea multe chichiţe îl plictisesc). Vărsătorul e mereu interesat de vreo cauză mai mult sau mai puţin măreaţă, specialist în relaţiile cu mai mulţi oameni, în timp ce Fecioara este rezervată, mult prea prudentă pentru un asemenea semn aerian şi foarte-foarte practică. Ambiţiile tale sînt de ordin personal, iar Vărsătorul nu e prea interesat să asculte chestii d-astea.

În concluzie, cu greu aţi putea fi chiar şi prieteni, atît sînteţi de diferiţi.