COMPATIBILITĂŢI ZODII

Fecioară - Săgetător

Fecioară şi Săgetător? Greierele şi furnica, la fix! Problema filozofică e dacă aceste două creaturi, fiecare nobilă în felul ei (aviz furnicilor-Fecioare: nu-i uşor să faci toata ziua filozofie!), se pot înţelege – şi cît timp...

Foarte pe scurt? Ai de plătit întreţinerea pe trei luni în urmă, dar cu banii respectivi ai putea să mergi la mare. Grea alegere... Fecioara plăteşte întreţinerea, Săgetătorul pleacă la mare.

Mai bine stai singură, Fecioară! Nu degeaba-i spune Săgetătorului semnul burlacilor (şi al burlăciţelor)! Nu zic nu, cu unele planete puse taman bine prin colţurile esenţiale, aţi putea să vă înţelegeţi. Un timp. Cu toate planetele puse strategic în toate colţurile esenţiale, s-ar putea să rezistaţi mai mult. Dar, pînă la urmă, nici unul n-o să se simtă prea bine, parcă tot lipseşte ceva. Tu eşti Pămînt, Săgetătorul este Foc. Sigur, din combinaţia asta ies cele mai frumoase vase de lut, dar la foc mic şi-n timp. Iar Săgetătorul este prea grăbit să cunoască şi să afle şi să cucerească şi să se mişte mereu de colo-colo, şi nici nu are timp să modeleze un lut atît de aparte precum eşti tu. Fiindcă, să fim sinceri, Fecioara este o persoană rezervată, mai timidă şi mai introvertită. Fix pe dos e Săgetătorul, filozoful filozofilor n-are timp de explorat sentimente, iar fidelitatea e doar un concept moral oarecare şi morala e discutabilă, fiindcă oamenii au creat-o – şi tot aşa, n-ajungeţi nicăieri. Probabil că aţi fost atraşi unul de altul fiindcă tare vă mai place să vorbiţi despre cîte-n lună şi-n stele. Numai că, pentru Săgetător, de multe ori cam aici se opreşte totul.

Principiul Săgetătorului este libertatea, iar al tău este stabilitatea. Cumva, chestiile astea două nu prea se potrivesc una cu alta pe termen lung. DACĂ ai să ştii să-i oferi Săgetătorului o colivie ceva mai mare – cam cît un oraş mediu – în care să se poată desfăşura, şi dacă ai să fii în stare să-i accepţi nevoia de a se fîţîi mereu de colo-colo (îi place să călătorească) şi de a întîlni mereu oameni noi, de a descoperi mereu ceva (numai că descoperitorii ăştia nu prea stau pe-acasă), sigur că o să meargă. Dar Fecioara nu poate trăi într-un asemenea mediu, care o dezechilibrează pînă la urmă. Bineînţeles că pînă şi ideea de "relaţie stabilă", "pe termen lung", îi dă greierelui fiori pe şira spinării, aşa că ademenirea n-o să fie uşoară. Dar merită? Cît de mult merită să te schimbi pentru celalalt şi pînă unde merg compromisurile? Mă rog, un sfat răutăcios: nu spune nimănui (mai ales în prezenţa Săgetătorului) că "sînteţi împreună", mai bine încearcă ceva de genul "mda, ne vedem, aşa, din cînd în cînd". Asta se numeşte libertate pentru un Săgetător: dacă aude de stabilitate, o ia la goană.

În concluzie: nu că nu merge, dar efortul de a face relaţia să meargă poate deveni prea mare după un timp. Dacă chiar vrei mult, mult de tot, înţelege un lucru: că Săgetătorul e optimistul optimiştilor, filozof prin excelenţă şi întruchipează spiritul liber. Retrage-te cît mai des din faţa lui şi o să meargă. Unde? Doar el ştie unde o să mai meargă mîine.