COMPATIBILITĂŢI ZODII

Fecioară - Leu

Fecioară şi Leu? Pesimistul şi optimistul? Astrologia clasică strîmbă din nas în faţa acestei relaţii. Să vedem şi de ce.

Păi, foarte pe scurt: Leul este un nativ foarte pasional, iar tu nu eşti chiar aşa. Leul ia chestia asta ca pe un afront personal. Natura ta rezervată şi mai pasivă în faţa vieţii îl enervează-frustrează-scoate-din-sărite pe Leu şi duce la certuri. A, să nu uităm: Fecioara nu e chiar cel mai potrivit poet de curte, că nu le are cu împărţirea laudelor, ba sînteţi chiar cam critici, iar Leul se hrăneşte cu laude, trăieşte din ele, respiră laude. Şi mai şi cheltuieşte ca bezmeticul, în timp ce tu eşti o fire econoamă. Are un stil de a domina şi de a da comenzi (adică nu adaugă niciodată "te rog" sau "dacă vrei" la sfîrşitul unei propoziţii imperative...), care pe tine te aduce la disperare. Iar pe scurt: o relaţie care durează doar puţin mai mult decît trăieşte un fluture.

Dacă tot nu te-am convins, s-o luam pe îndelete... Cel mai îngrijorător este faptul că Leului îi place să dea ordine, iar Fecioara are un stil aparte de a le îndeplini fără a pune prea multe întrebări, fiindcă îi place să ajute pe altul şi nu prea ştie să spună "nu". Şi ce-i rău în asta? Păi, după un timp, o să înceapă să te cam sufoce frustrarea şi alte sentimente de astea care numai bine nu-ţi fac.

Apoi, Fecioara este perfecţionistă, dar asta înseamnă, concret, că observă şi scoate în evidenţă toate defectele, mici sau mari, importante sau minore, reale sau imaginare... Iar Leului numai asta să nu te pună necuratul să-i spui: că nu e perfect! Înnebuneşte de furie. Bineînţeles că nu se pricepe la detalii aşa de bine, el le are cu planurile "de ansamblu", cu cincinalurile, nu ştie exact ce-o să mănînce mîine, ştie că peste cinci ani o să fie milionar, fotomodel sau savant. Dacă te-a mai pus naiba să-l critici şi de faţă cu alţii, asta e, adică asta a fost: Leul are o mîndrie care nu-i permite să accepte AŞA ceva!

Dacă chiar vrei neapărat să meargă relaţia asta: e mai încăpăţinat ca tine, aşa că mai bine cedezi cînd vezi că i s-a pus pata pe vreo chestie. Apoi, Leului îi place fix ce-i place oricărei feline: să-l mîngîi pe burtă, des şi-ndelung (la figurat). Tot ca orice pisică, e vanitos şi puţintel arogant. Sigur, o să te simţi în centrul lumii alături de un Leu, aşa că adesea chiar merită efortul de a-l lăuda, de a-i spune cît e de nemaipomenit.

Dacă ai ceva de criticat sau de comentat, există un truc simplu care merge cu orice Leu: fă-ţi timp, du-te la Maria Sa şi vorbeşte-i despre cît de nemaipomenit este, fă-i cîteva complimente şi lasă-l cîteva minute să se scalde-n fericire. După asta, poţi să-i spui aproape orice, e deja sigur că ai să reuşeşti. Nu uita, aproape orice Leu veritabil are o natură "princiară" şi cere să i se recunoască chestia asta.

Aşadar, eforturi susţinute, laude cît cuprinde şi adoraţie din belşug. Dacă rezişti, Leul poate să-ţi facă într-adevăr viaţa frumoasă, fiindcă alături de o creatură princiară nu se poate trăi decît regeşte.