COMPATIBILITĂŢI ZODII

Fecioară - Rac

Fecioară şi Rac, Pămînt şi Apă. O relaţie stimulantă şi cu mari şanse de succes.

Racul nu este un semn prea dominant, ceea ce Fecioarei îi convine de minune. Şi se pricepe la atenţii şi mici cadouri, ceea ce-i convine şi mai mult Fecioarei, care vrea să se simtă iubită, apreciată şi în siguranţă. Este destul de gelos şi de posesiv încît să te facă să te simţi important, şi sentimental cît să te facă să te simţi "acasă" în relaţia asta. Econom spre zgîrcit, se potriveşte de minune cu stilul tău financiar, aşa că n-o să te streseze cu cheltuieli inutile şi o să aprecieze gustul tău pentru siguranţă, grija pentru ziua de mîine.

Un singur avertisment astrologic pentru relaţia între o Fecioară şi un Rac: totul poate merge excelent dacă ţii minte că este la fel de critic ca şi tine. Gîndeşte-te că, exact ca şi tine, intenţiile sale sînt bune de fapt, iar criticile nu sînt menite a-ţi face rău, ci bine.

Racul este o creatură foarte sentimentală. Nu doar fiindcă e semn de Apă, ci şi pentru că este guvernat de Lună. Şi, fiindcă Luna se mişcă cel mai repede dintre toate planetele cu care se joaca astrologii, Racul este, spune-se, şi foarte capricios. Adică, acum plînge, acum rîde, acum se supără şi n-ai idee ce-ai mai făcut de data asta. Noroc că Fecioara e răbdătoare şi se pricepe la ascultat. În schimb, acelaşi lucru ţi-l va oferi Racul: un umăr pe care să poţi plînge din cînd în cînd, siguranţă şi fidelitate. Şi un cămin armonios. Ca şi tine, pentru el e foarte important să aibă un cămin aşa cum trebuie, unde să se poată destinde. Ca şi tine, preferă să stea pe acasă sau să meargă în locuri cunoscute. Şi tot ca şi tine, îi place să discute filozofie şi e destul de realist.

Cu un Rac, începutul poate fi mai greu pentru o Fecioară. Nu-i uşor să-l faci să se deschidă, să intri sub carapacea lui, să înţelegi mai ales toate sentimentele contradictorii pe care le nutreşte adesea. Ceea ce-l va atrage la tine va fi tocmai stabilitatea pe care i-o poţi oferi, siguranţa de care are atît de multă nevoie. Adesea, Racul nu are prea multă încredere în sine. Aşa că poate n-ar fi rău s-o laşi mai moale cu criticile, fiindcă, deşi nu o spune, îl rănesc de moarte chestiile astea.

De fapt, asta este o mica problemă cu Racul: e secretos. Nu prea SPUNE ce-l doare, trebuie să te prinzi tu, să fii mereu la pîndă şi să vînezi mereu semnele ascunse care denotă că da, s-a bosumflat şi n-are de gînd să spună sau să se lase convins prea uşor. Răbdare, multă răbdare cu un Rac.