COMPATIBILITĂŢI ZODII

Fecioară - Gemeni

Fecioară şi Gemeni, Pămînt şi Aer căruia nu-i tace gura...? Cu mult, mult calm din partea Fecioarei, Gemenii pot deveni chiar suportabili. Dar numai atît.

Ce v-o fi atras unul la altul? Poate interesul comun în domenii intelectuale, culturale, filozofice, faptul că aveţi amîndoi o minte activă şi curioasă. Gemenii, însă, sînt prea instabili şi prea impulsivi ca să mulţumească o Fecioară cuminte şi liniştită, ordonată şi econoamă. Ca să nu mai spunem că-şi cheltuiesc banii de parca mîine ar veni Apocalipsa şi vorbesc la telefon şi-n somn. O fi Geamănul tău atrăgător, frumos, o avea aerul acela tineresc, dar după ce pasiunea iniţială se va sfîrşi, puţine lucruri comune mai rămîn.

Din punctul de vedere al Geamănului, eşti cam lent. Din punctul tău de vedere, Geamănul sare calul cam des, e prea zvăpăiat şi n-are stare, parcă-ţi vine să-i mai dai cîte un calmant din cînd în cînd... Iresponsabil? Adolescent? Mda, cam acesta este Geamănul. Incitantă la început, relaţia se va împiedica destul de curînd de felul vostru de viaţă atît de diferit. Tu vrei stabilitate, eşti un nativ destul de posesiv, iar Gemenii au nevoie de prea multă libertate.

Fiecare dintre voi are o grămadă de calităţi, numai că nici unul nu le apreciază prea mult pe ale celuilalt. Cam asta ar fi, pe scurt, problema. Aparenta neseriozitate şi superficialitate a Gemenilor calcă pe coadă şi pe nervi orice semn de Pămînt, care are nevoie de stabilitate, de profunzime şi de seriozitate.

Nu că n-ar putea să dureze, dar întrebarea este: cîtă libertate de acţiune poţi să-i dai Geamănului? Dacă ai să vrei să-l ţii acasă, să-i interzici să vorbească la telefon şi să-l pui să scuture covoarele, sau să facă cine ştie ce prin casă, ai să te trezeşti că a fugit şi nu se mai întoarce. A încerca să-i ţii socoteala este o greşeală, ca să nu mai spun că e adesea imposibil pentru oricine altcineva să ţină minte pe unde şi pe la cine s-a mai dus Geamănul azi. Deja, întîlnirile de ieri sînt o întreagă bază de date...

Tot ce ai tu, Geamănul nu prea are – şi invers. Concentrarea de care ştii să dai dovadă, abilitatea de a intra în detalii, simţul critic – Gemenii nici nu le apreciază prea mult la o Fecioară. Adesea, Geamănul e chiar conştient de faptul că nu are aproape deloc simţ practic, aşa că o să-l aprecieze pe al tău. Gemenii trăiesc atît de mult în prezent, încît viitorul e adesea un concept necunoscut pentru ei.

Daca Fecioara e dispusă să mai facă şi cîte o călătorie prin nori, dacă Geamănul reuşeşte să fie mai serios şi să trăiască mai mult pentru ziua de mîine, să aibă răbdarea necesară pentru a trece de "stratul de protecţie" al timidei Fecioare, relaţia poate dura. Dar, după un timp, fiecare parcă începe să simtă ca "ceva" lipseşte.