COMPATIBILITĂŢI ZODII

Compatibilităţi zodia Fecioarei:

Compatibilitate excelentă: Fecioară-Taur, Fecioară-Rac, Fecioară-Scorpion, Fecioară-Capricorn
Compatibilitate bună: Fecioară-Fecioară, Fecioară-Peşti
Compatibilitate acceptabilă: Fecioară-Berbec, Fecioară-Leu, Fecioară-Balanţă, Fecioară-Vărsător
Compatibilitate redusă: Fecioară-Gemeni, Fecioară-Săgetător

Fecioară - Berbec

Fecioară si Berbec. Pămînt şi Foc nestăpînit? Mai bine nu...

A, da: e curajos şi strălucitor şi deştept şi cel mai cel... doar e Berbec! Te-a fascinat din prima. Normal, e Berbec şi asta ştie el să facă: să fascineze – şi, între timp, să schimbe lumea! Are cele mai nemaipomenite idei, se îmbracă de nu se poate, are stil şi clasă şi tot ce-i trebuie ca să fie princiar? Normal, doar e Berbec.

E de înţeles că te-ai îndrăgostit de un Berbec. Acest nativ reprezintă multe dintre calităţile pe care le apreciezi cel mai mult. Dar şi defectele care te calcă pe toţi nervii tăi de Fecioară! De cîte ori tu ai vrea să mai discuţi, să mai planifici, să te mai gîndeşti, Berbecul o ia cu capu-nainte, la acţiune. Este un semn care mai curînd face decît vorbeşte. Este prea impulsiv pentru calmul tău de Pămînt. Doar e Foc. Pe deasupra, o să interpreteze rezerva sau timiditatea ta plină de politeţe drept inhibiţie, o să creadă că ai complexe şi o să te considere cam antisocial, după gustul sau: Berbecul este cel mai strălucitor în societate, şi acolo îi place să meargă. Pe cînd tu te simţi relaxat în natura sau, oricum, în locuri unde nu sînt o grămadă de oameni. Aşa că, probabil, problemele ar putea începe chiar de la prima întîlnire: UNDE vă duceţi?

Berbecul este foarte impetuos, generos, dar ş nesăbuit, iar asta o să trezească veşnicul tău spirit critic. Ei, şi ghici ce nu-i place unui semn de Foc...? Mda, să fie criticat. Mai ales de maestrul detaliilor, care e Fecioara. De fapt, că tot veni vorba de maeştri, cel care va da tonul în relaţia voastră vei fi tu, deşi poate părea că Berbecul stabileşte ce şi cum. Pentru că tu gîndeşti de 15 ori înainte de a face ceva, pentru că tu trebuie să încerci să fii mai flexibil, pentru că tu trebuie să te străduieşti mai mult să înţelegi Berbecul şi pornirile sale spre aventură.

Fecioara are standarde foarte clare şi este ordonată, consecventă, mă rog, un adevărat semn de Pămînt. Dar Berbecul are nevoie de cineva care să-l aprobe/admire/laude/aplaude pentru tot ce face, nu să-i zică mereu că a uitat cine ştie ce detaliu nesemnificativ. Sau că n-are nici o soluţie, ci doar un embrion de idee. În plus, deşi vrea din tot sufletul să te înţeleagă, de cum încerci să-i explici complicata lume sufletească dinăuntrul tău, nici n-ai apucat să spui doua fraze, că gata, a şi sărit să zică "am înţeles".

Este un nativ pasional. Să nu te mire că Berbecul o să mai flirteze cînd şi cînd. Nu se potriveşte, desigur cu standardele tale, dar nu are intenţii rele: aşa e el. Este foarte devotat şi, poate părea un paradox, dar flirtează doar pentru a se şti apreciat. Are nevoie mereu şi mereu şi mereu de apreciere şi aplauze.

Aşadar, poate Fecioara liniştită şi adesea introvertită să rămînă alături de Berbec, de "forţa vieţii" în acţiune? Răbdare. Multă răbdare. Ar putea fi o relaţie frumoasă, dacă amîndoi veţi avea răbdare unul cu celălalt. Şi dacă veţi încerca să comunicaţi mai des.