COMPATIBILITĂŢI ZODII

Leu - Capricorn

Leu şi Capricorn? Foc şi Pămînt... Nici n-a început bine, că s-a şi terminat. Dar sînt şi ceva şanse de succes... dacă acest Capricorn va putea fi convins de cîteva detalii esenţiale, cum ar fi să-ţi recunoască mereu, constant meritele.

Personalitatea ta romantică şi expansivă va fi încovoiată de Capricornul prudent şi pragmatic, adesea cam snob şi întotdeauna puţin conservator. Este un nativ rezervat, aşa că n-o să-ţi spună cît de mult te apreciază (chiar dacă e adevărat), şi este foarte puţin demonstrativ, aşa că stilul tău dramatic pe alocuri n-o să-i placă, sau poate că nici nu te înţelege prea bine. Pe deasupra, îi place să domine, sau cel puţin nu se lasă dominat. Iar asta înnebuneşte orice Leu cu capul pe umeri, care ŞTIE că el trebuie să fie cel care conduce!

Capricornul este semn de Pămînt şi este şi destul de căpos, şi destul de greu de convins să-şi deschidă inima. Îţi va trebui multă răbdare, mai ales că este şi ocolit, indirect... Cu un Capricorn, eşti întotdeauna pe drumuri ocolite. Ajunge el unde trebuie, pînă la urmă, dar nu aşa de repede.

Capricornul este foarte analitic şi lucid, ceea ce îţi va pune frîu expansivităţii, iar Leului nu-i place aşa ceva. Lîngă un Capricorn, strălucirea ta se va stinge curînd... Nici nu este atît de romantic şi curtenitor ca tine, ci mult mai practic... aşa că şi încercările tale de flirt sau de a-i face curte or să se piardă în van. Singura şansă este să găseşti un Capricorn cu multă Apă în semnul său, cu un ascendent mai maleabil, care să fie dispus să mai lase de la el şi să vadă (sau să se minuneze de) tot ce ai tu mai deosebit. Şi să o şi spună! Dar majoritatea Capricornilor tipici se vor enerva de-a dreptul în faţa unui Leu extravagant, prea rafinat, sau în faţa cheltuielilor (un pic nesăbuite, recunoaşte!) ale acestuia.

Va trebui să-ţi ademeneşti îndelung Capricornul, ca să-l faci să se destindă de grijile zilnice. Este foarte rezervat, însă dacă reuşeşti să treci de această barieră, va deveni el însuşi: foarte pasional şi senzual. Numai că răbdarea ta va fi şi aici pusă la încercare!

Dacă eşti dispus să laşi la o parte o mare parte din mîndria ta, să accepţi criticile destul de frecvente şi foarte exacte ale Capricornului, să-l faci să-şi deschidă sufletul, atunci relaţia are şanse. Dar teama mi-e ca Regele se va plictisi repede lîngă o Capră...