COMPATIBILITĂŢI ZODII

Leu - Fecioară

Leu şi Fecioara. Foc şi Pămînt? Poate pe termen scurt...

Leul este o creatură puternică, iar Fecioara este perfecţionistă şi maestră în a critica (asta va da naştere celor mai multe probleme!). Desigur, se poate de privit şi altfel: Fecioara, fiind atît de perfecţionistă, ar putea considera că a găsit perfecţiunea însăşi (întruchipată admirabil de orice Leu). Numai că Fecioara are un simţ al detaliului adesea exasperant şi critică chiar şi cînd nu este cazul.

Fecioara are nevoie să fie protejată şi cere multă atenţie de la partener. Tu ceri la fel de multă atenţie, aşa că un conflict de interese va apărea destul de repede. Cine va ceda? Semn de Pămînt, Fecioara cedează greu. Nu la fel de greu ca tine, dar îţi va lua timp ca să modelezi acest lut.

Vei fi probabil foarte atras de intelectualismul Fecioarei, de felul în care totul trece prin minte, aşa cum la alţii totul trece prin inimă sau prin burtă. Dar Fecioara nici nu prea pricepe natura ta dramatică, nici nu o apreciază cum trebuie. Iar a nu fi apreciat la justa sa valoare este iadul oricărui Leu. Fecioara este practică, prudentă, conservatoare. Tu eşti extravagant, sofisticat şi cheltuitor. Ţie îţi place să trăieşti pe picior mare, iar Fecioarei nu-i prea place acest lucru şi îţi va stinge entuziasmul într-o clipită. Pe deasupra, nu se va lăsa dominată prea adesea, sau va fi inflexibilă, iar nevoia ta de autoritate şi de a ţine frîiele o să rămînă în cel mai bun caz un vis frumos. Unul dintre rolurile Fecioarei este acela de a înţepa cu săgeata criticii ego-urile prea umflate. Iar ego-ul tău, deşi pe merit, este puţin cam mare.

Mereu precisă şi chibzuită, Fecioara este îndreptată mai mult spre muncă, decît spre joacă şi creativitate, aşa cum eşti tu. Nimic nu va face o Fecioară să-şi lase munca sau îndatoririle neîmplinite, aşa că nu încerca! Daca vrei să-i faci o surpriză, mai întîi vezi dacă nu are de lucru, altfel îţi iroseşti generozitatea.

Sub acel IQ de zile mari al Fecioarei se ascunde totuşi o fiinţă foarte pasională. Dacă vei avea răbdarea necesară, ai să descoperi cît de mult poate iubi şi cît de benefic este pentru tine acest nativ practic şi adesea posesiv. Tot ce vrea Fecioara este să fie descoperită, iar asta poţi să o faci doar cînd este relaxată, cînd nu se gîndeşte la muncă şi s-a destins deja. Deci, puţină răbdare. În fond, cine altul ar putea să atingă perfecţiunea, daca nu un Leu? Deşi la suprafaţă pare foarte rece şi chiar detaşată, înăuntru se ascunde un torent de sentimente care se vor descoperite. Spiritul ei critic, iarăşi, vine din faptul că Fecioara vede totul cu o claritate rece: cea a unei săbii care despică întunericul de lumină. Nu-ţi lăsa mîndria şi autoritarismul să-şi dea în petec: Fecioara nu e nativul căruia sa-i dai ordine. Mai curînd încearcă răsfăţ din plin, puţină cocoloşeală, flexibilitate. Asta dacă crezi că merită. Altfel, aşa o să plece Fecioara, de nu te vezi! Nu-i trebuie mult pentru a se despărţi de cineva: pur şi simplu îşi imaginează ca acel cineva nu mai există sau se autoconvinge că nu merită.

Ca un lucru bun – ca să nu pară că e chiar totul aşa de negru –, Fecioara nu va dori niciodată să fie adevăratul stăpîn. Numai să nu fie subordonat, sau măcar nu în mod evident. De fapt, pentru un Leu este o combinaţie foarte bună, pentru că Fecioara te va coborî pe pămînt, îţi va arăta unde greşeşti şi îţi va asigura un cămin sigur, o bază solidă şi stabilitate. Numai că puţini Lei sînt dispuşi să cedeze, să-şi mai ţină ego-ul în frîu şi să faca unele compromisuri.

Daca ai avea răbdare, dacă ai fi ceva mai flexibil, dacă n-ai cheltui aşa de mult... dacă n-ai fi aşa de Leu, adică, Fecioara se poate dovedi un partener de viaţă excelent.