COMPATIBILITĂŢI ZODII

Leu - Leu

Leu şi Leu? Un da hotărît.

Relaţiile între nativi din aceeaşi zodie au adesea mai multe părţi bune decît rele, dar cele rele sînt de-a dreptul insurmontabile: fiindcă ambii au aceleaşi defecte!

Poate fi o relaţie excelentă, dacă nu uiţi că Leul de lîngă tine are aceeaşi nevoie de complimente, de admiraţie şi de adoraţie ca şi tine. Aşadar, cam cît vrei să primeşti, atîta trebuie să dai. Nu va fi prea greu, fiindcă, tot ca şi tine, este pasional şi înfocat, plin de idei şi debordînd de dorinţa de a trăi la maximum fiecare clipă.

Dintre toate semnele zodiacului, Leul este cel mai strălucitor: el este guvernat de Soare, care este în centrul sistemului şi, cel mai adesea, îşi justifică din plin renumele de "rege". Tot ceea ce face este rafinat, tot ceea ce cumpără este stilat, tot ceea ce gîndeşte este strălucitor. Aşa eşti tu, aşa este şi Leul de lîngă tine.

Nu uita că, la fel cum TU ştii să simţi linguşeala din complimentele celor din jur, tot astfel ştie şi partenerul tău: Leul are un al şaptelea simţ cu care detectează falsitatea. Aşa că, oricît de mare ar fi tentaţia de a flata, fii totuşi tu însuţi, altfel ai să cazi în propria ta capcană. Cînd îi spui că este deosebit, trebuie să fii convins de ceea ce spui, fiindcă, exact ca şi tine, Leul tău nu vrea doar să STEA pe tron, ci şi să simtă puterea regalităţii.

De fapt, între doi Lei nu poate fi decît o poveste ca între un rege şi o regină. O mare iubire, dar şi o mare rivalitate, pe alocuri. De cîte ori vă veţi certa, nici unul nu va fi dispus să cedeze prea uşor, nici unul nu va voi să o facă doar de dragul celuilalt. Deşi sînteţi amîndoi foarte romantici, plini de viaţă şi foarte prolifici sexual, problema de baza va fi: cine-i şeful? Este destul de dificil pentru un Leu să admită lîngă sine un ego la fel de puternic ca al său, dar exact asta trebuie sa faci.

Daca veţi şti să vă acordaţi unul celuilalt destulă putere de decizie şi destul respect, să vă faceţi un program gen "azi cedez eu, mîine tu", această relaţie nu poate fi decît princiară. Vă unesc aceleaşi gusturi elegante, acelaşi rafinament şi aceeaşi înclinaţie către petreceri sau ieşiri în oraş. Nici unul dintre voi nu ştie prea bine să administreze banii, dar noroc că amîndoi ştiţi să-i faceţi.

Nici unul dintre voi nu este foarte calm: amîndoi sînteţi iuţi la mînie. Pe cît sînteţi de generoşi cu cei din jur, pe atîta îi puneţi la încercare, fiindcă trebuie să simtă cît au greşit. Tactul şi compromisurile ar trebui să se afle la mare preţ în relaţia dintre doi Lei care vor să rămînă împreună.

Leul adoră să fie îndrăgostit, să flirteze, să facă curte. Iată, ai găsit un partener care simte ce simţi şi tu. Chiar şi după ani de zile împreună, un Leu tot va face curte partenerului său. Va trebui doar să găsiţi echilibrul dintre pasiune şi sentimente, pentru a reuşi să deveniţi fiecare mai mult din ceea ce vrea celălalt de la un partener.

Optimismul nu va lipsi din această relaţie, dar nu uitaţi să vă gîndiţi şi la ziua de mîine, la economii şi la planificări pe termen lung. Altfel, nu vă văd bine, căci amîndurora vă place să cheltuiţi şi sînteţi extravaganţi.

Destul de greu de trecut peste momentele de foc ale certurilor, dar şi cînd se va trece.... Trăiască regina! Trăiască regele!