COMPATIBILITĂŢI ZODII

Leu - Rac

Leu şi Rac. Foc şi Apă? Mai bine nu... dar ai să te convingi şi singur.

E adevărat, amîndoi sînteţi romantici. Dar în moduri atît de diferite! Racul este un nativ foarte sensibil şi adesea chiar fragil, care se descurcă perfect într-un ocean de sentimente contradictorii. Pentru tine, lumina soarelui şi claritatea exprimării sînt amîndouă la fel de necesare pentru a trăi. De fiecare dată cînd ai să-ncerci să închegi o discuţie cu un Rac sau ai să încerci să-l faci să-şi exprime şi să-şi explice sentimentele, ai să ai impresia că nu ştie ce vrea. Este foarte ocolit în aproape tot ce face, dar mai ales în exprimare. Desigur, Racul se va îndrăgosti de tine, fiindcă atracţia contrariilor funcţionează foarte bine pe plan astrologic. Va şti să aibă grijă de tine, fiindcă acesta este rolul zodiei respective, de a proteja. TU vei fi însă cel care decide dacă relaţia merită să meargă mai departe, fiindcă hipersensibilitatea acestui nativ, ca şi toanele sau capriciile pentru care este vestit, te vor obosi destul de curînd. Într-un cuvînt, dragoste este, dar comunicarea va fi în cel mai bun caz dificilă. Iar în cel mai rău caz, nu va fi deloc.

Pentru tine, o relaţie care nu este incitantă, care nu te stimulează şi în care nu eşti centrul (binemeritat) al universului nu merită încercată. Racul, pe de altă parte, deşi este dispus să-ţi ofere postura de soare în galaxia sa, este un nativ mai "de casă" şi nu va reuşi să-ţi satisfacă gustul pentru aventură, nici să ţină pasul cu tine. Este şi destul de econom (daca nu chiar zgîrcit) şi cheltuielile sau investiţiile tale îl vor lăsa cu gura căscată. Racul are nevoie de stabilitate, de linişte şi de o cantitate foarte mare de dragoste per zi trăită. Iar tu, deşi eşti cel mai pasional dintre nativi, te plictiseşti totuşi destul de repede de cerinţele sale, fiindcă, să fim serioşi, cine poate oferi atîta dragoste zi de zi, timp de ani întregi?

Adesea, cînd două zodii vin una după alta în zodiac, fiecare are ceea ce nu are cealaltă. Instinctiv, s-ar putea să-ţi dai seama că Racul are unele calităţi pe care ţi-ai dori să le ai şi tu. Este cel mai iubitor şi mai protector dintre toate semnele, dar şi cel mai emotiv, parte pentru că este semn de Apă, dar mai ales fiindcă este sub tutela Lunii, a cărei mişcare este destul de rapidă pe cer faţă de a altor planete şi care-l face să fie atît de schimbător şi capricios. Pe deasupra, nici nu prea se deschide cu uşurinţă, aşa că va fi greu să-l faci să spună ce-l doare: el pretinde ca tu să înţelegi fără cuvinte. Iar Leul este semnul lui "a vorbi", pentru tine lucrurile se rezolva cel mai bine cînd partenerii îşi spun unul altuia nemulţumirile, nu la nivel intuitiv.

Racului o să-i placă şi chiar va fi fascinat de intensitatea cu care tu trăieşti viaţa. Numai că după un timp, nu va mai putea ţine pasul. O să-i placă generozitatea ta, pînă ce aceasta se va baza pe banii familiei, pe care doreşte să-i administreze altfel. Tu nu vei avea niciodată răbdarea de a sta numai în casă, decît dacă te străduieşti din plin. Iar cum farmecul tău rezidă în impetuozitate, a încerca să te schimbi prea mult nu merită decît dacă într-adevăr simţi că partenerul îţi poate oferi în schimb o relaţie ideală.

Dacă vrei să-ţi ţii Racul lîngă tine, n-ar fi rău să încerci cîteva chestii: întreabă-l ce l-a supărat, şi insistă, fiindcă greu iese din carapacea sa şi greu se hotărăşte a se destăinui. Stai cît poţi de mult pe acasă, acesta este mediul unde se simte cel mai bine. Şi acordă-i momentele de singurătate de care are atîta nevoie, pentru a-şi reîncărca bateriile. Încearcă să-i înţelegi tendinţa de a economisi: în această privinţă, Racul se gîndeşte mereu la ziua de mîine.