COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Vărsător

Rac şi Vărsător? Sînteţi atît de diferiţi, încît numai cu multe eforturi (mai ales din partea ta!) o să reuşiţi să faceţi relaţia să meargă. Vărsătorul este un semn de Aer, iar tu un semn de Apă: două elemente care nu stau prea mult timp împreună şi nu se amestecă deloc.

Vărsătorul este un fel "om de ştiinţă" al zodiacului: un nativ îndreptat foarte mult către cercetare şi tehnologie, un om care se ghidează după raţiune în tot ceea ce face: chiar şi dragostea este raţională pentru un Vărsător. Iar cum tu te ghidezi în primul rînd după sentimente şi intuiţie, reacţiile voastre pot fi foarte diferite în situaţii asemănătoare. Ca semn de Apă, ai un anume "instinct" în relaţiile cu oamenii, pe care Vărsătorul nu numai că nu-l are, dar nici nu-l prea înţelege: nu e ceva care să poată fi pipăit, văzut, mirosit, analizat.

Vărsătorul poate părea (adesea chiar şi este) un pic cam distant, cam rece şi... parcă nu se implică atît cît te implici tu sau cît ai dori. Aerul lui misterios te-a atras, probabil, dar ai să descoperi curînd că nu e doar o metodă de a cuceri: aşa ESTE Vărsătorul, misterios. Şi oricît ai încerca să înţelegi ce se întîmplă în sufletul lui, o să ai mereu impresia că există undeva o barieră invizibilă, dincolo de care nu poţi trece.

Nativul acesta de Aer iubeşte prea mult aventura ca să stea pe acasă: el aude mult mai des decît alţii cîntecul sirenelor, şi-l şi urmează. Iar "acasă" este locul unde tu te simţi cel mai bine. Vărsătorul este foarte independent, iar asta te va răni, fiindcă îţi va alimenta nesiguranţa (specifică multor Raci) şi gelozia. În plus, are un stil teribil, fantastic, dar destul de agasant, de a spune mereu lucrurilor pe nume. Pentru el, nu exista diplomaţie, menajamente şi alte ocolişuri din astea. Adevărul este unul singur şi, fie că doare sau nu, el trebuie rostit. Ca să nu mai spunem că pentru el pornirile sentimentale sînt o catastrofă, iar tu pur şi simplu n-ai fi Rac dacă n-ai avea din cînd în cînd unele astfel de răbufniri... Bineînţeles, asta nu înseamnă că Vărsătorul nu are nevoie de iubire sau nu ştie să împărtăşească sentimentele, dar el o face într-un stil mult mai rece, mai detaşat şi mai "universal" decît tine: el iubeşte lumea, tu ai nevoie să iubeşti O SINGURĂ persoană.

Vărsătorul este mult mai social şi mai sociabil decît tine, în sensul că îi place la nebunie să fie printre prieteni, în grupuri, şi se descurcă mult mai bine în comunicarea cu mai multe persoane. Nu că ţie nu ţi-ar plăcea să ieşi în lume, dar acest nativ are o pornire mult mai puternică spre activităţi în afara căminului şi de multe ori parcă nu ai mai puterea să-l urmezi peste tot unde-l poarta curiozitatea sa înnăscută.

Vărsătorul este inovatorul zodiacului: asta înseamnă că este foarte liberal în gîndire, în morală, un adevărat revoluţionar. Tu, pe de altă parte, eşti conservatorul zodiacului. Gusturile voastre sînt probabil atît de diferite încît se iscă întrebarea: cum v-aţi găsit unul pe celălalt. Excentricitatea lui şi toanele Lunii care te guvernează pe tine or să se ciocnească destul de des şi nu-i de mirare că tu vei fi cel care pînă la urmă vei spune "gata, pîn-aici, că nu mai rezist"! Vărsătorul pur şi simplu nu POATE să înţeleagă sau să pătrundă în sufletul tău misterios, plin de meandre emoţionale şi călăuzit de intuiţie: tot ceea ce este mai frumos în tine, el nu poate vedea, fiindcă nu are ochi ca să vadă misterele Apei.

Gîndeşte-te bine înainte de a intra în această relaţie: atracţia fizică este importantă, dar, pentru o relaţie de lungă durată, vă trebuie multe alte lucruri în comun. Desigur, ai să-ţi spui că te poţi schimba şi adapta, că Vărsătorul merită toate acestea, pentru că are un spirit atît de rafinat, care te-a cucerit, un aer atît de misterios etc. etc. Dar nu uita că singura relaţie în care merită să rămîi mai mult de o săptămînă este aceea în care poţi fi tu însuţi, zi de zi. Altfel, pur şi simplu nu merită efortul.