COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Balanţă

Rac şi Balanţă? Noroc că Aerul acesta este foarte echilibrat şi înţelegător, altfel spuneam de trei ori nu. Oricum, nu este o combinaţie care să te facă foarte fericit. Dar merită încercat. În fond, Balanţa este atît de fermecătoare.

Care ar fi problema între voi doi? Tu, nativ prin excelenţă nesigur şi adesea speriat, lîngă un nativ aparent distant, liber, independent, care stă mai mult prin societate decît acasă? Nu prea te vad...

E adevărat că, dincolo de aspectul fizic, înţeleg de ce s-ar îndrăgosti cineva de un nativ Balanţă: rafinat, irezistibil de sofisticat în gîndire, manierat, elegant şi educat, este un nativ care nu se poate să nu trezească sentimentele unui Rac sensibil şi atît de atras de frumos. Problema este ca Balanţa prea e mereu prin alte părţi, printre atîţia oameni, pe la prieteni, iar Racul liniştit şi rezervat o să se necăjească în tăcere. Cînd o să vrea Balanţa să daţi o petrecere, ţie o să-ţi vină în minte numai chestiile practice, cum ar fi farfuriile de spălat după ce pleacă toata lumea, cît o să coste toata distracţia, şi tot aşa. În plus, Balanţa este adesea prea optimistă şi se lansează în proiecte cam zăpăcite, iar grija ta pentru economii o să te facă să dai ochii peste cap ceva mai des decît ţi-ar conveni.

Balanţei îi place să discute problemele, iar tendinţa ta de a-ţi ţine ascunse sentimentele, supărările şi tot ceea ce te doare s-ar putea să devină agasantă, fiindcă de obicei lumea nu vede ceea ce este ascuns, aşa că nici nu da atenţie. Deci: dacă te supără cu ceva, SPUNE-I, nu are rost să te ascunzi în carapace şi să plîngi pe ascuns. Spune-i, fiindcă Balanţa este foarte sensibilă şi va înţelege. Poate nu pe cît ai vrea tu, dar va încerca: orice Balanţă îşi doreşte să atingă un echilibru în viaţă şi este dispusă să facă sacrificii pentru acest lucru. Şi dacă tot am ajuns la "echilibru": pe lîngă faptul că gelozia ta (nemăsurată pe alocuri) va fi alimentată din plin lîngă o Balanţă care n-are stare, dacă te mai trezeşti cumva şi că-i faci demonstraţii de furie, răbufniri sentimentale cu reproşuri, lacrimi şi alte mirodenii de-astea, poţi fi sigur că Balanţa o să-şi mute cuibul prin alte părţi. Scandalul şi certurile sînt tot ce urăşte mai mult Balanţa pe lumea asta. Diplomat din fire, acest nativ face orice ca să evite aşa ceva şi, cînd inevitabilul chiar se întîmplă, se sperie de-adevăratelea. Adică fuge.

Tradiţional, astrologia ar spune să nu încercaţi: între semnele voastre sînt 90 de grade în zodiac, iar asta înseamnă că nici nu vă puteţi înţelege unul PE celălalt, darămite unul CU celălalt! Atracţie, da. Relaţie de scurtă durată - oricînd. Dar căsnicie - nu. Oricît de fericit te-ar face o Balanţă, nu va reuşi niciodată să coboare în adevăratele adîncuri ale sufletului tău. Iar după un timp, asta va începe să te doară.