COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Fecioara

Rac şi Fecioara? Pasiune şi intelect? Da, o combinaţie care se poate dovedi foarte frumoasă. Cel puţin pe hîrtie.

Fecioara ştie să comunice foarte bine, guvernatorul acestei zodii fiind Mercur, ce îl simbolizează pe Hermes, zeul cu aripi la glezne care era pristavul zeilor din vechime. Este echilibrată şi ştie să analizeze detaliile cu un rafinament deosebit, aşa ca o să te mai aducă pe Pămînt (acesta este elementul său) şi o să-ţi şi stabilizeze viaţa emoţională. Este destul de timidă, iar astrologilor le place să spună că este şi cam plicticoasă: nimic mai fals. Îi place să te surprindă cu torente de pasiune.

Fecioara este cam prea practica şi cu picioarele pe pămînt uneori. Dar asta este bine pentru tine. Este răbdătoare pîna la Dumnezeu (numele zodiei vine de la Fecioara Maria, născută pe 8 septembrie), îi place un cămin liniştit şi frumos, aşa că va aşteaptă o căsnicie foarte comodă, dacă veţi reuşi să vă înţelegeţi. Atenţie, totuşi: Fecioara este şi hiper-super-ultra-critică! Îţi place sau nu, o să caute cele mai mici defecte în orice, numai din pasiunea sa pentru detaliu. Nu uita că nu o face decît pentru că este perfecţionistă, şi nu pentru că ar avea ceva cu tine. Dar, cum Racul este mereu hipersensibil şi capricios, asta ar putea deveni o mică problemă între voi doi. Cum amîndoi sînteţi destul de căpoşi, n-ar fi rău să faceţi o convenţie de genul "azi cedez eu, mîine tu".

Fecioara este foarte muncitoare şi devotata, aşa că iată încă un punct în plus pentru o eventuală căsnicie. Mai are şi un simţ moral foarte dezvoltat, care-i vine din asocierea simbolică cu Fecioara Maria. Adică o să fie credincioasă, adică o să stea pe acasă, adică o să-i placă ce-ţi place şi ţie - ADICĂ de data asta chiar că n-ai de ce să fii gelos, Racule!

Fecioara nu este foarte ostentativă: iubeşte, dar nu simte nevoia să o spună mereu. Ar trebui să ştii deja că te iubeşte, de ce să-şi mai bată gura său să dea banii pe prostioare numai ca să spună iarăşi ce a mai spus o data? Aşa că, lîngă o Fecioară, ai să te simţi "ancorat în realitate", dar ancora are o funie lungă-lungă... şi uneori parcă nu mai eşti sigur că există.

Frumos-frumos-frumos, şi chiar merită să te schimbi un pic pentru o Fecioară: ai atîtea de primit în schimb!