COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Gemeni

Rac şi Gemeni? Mai bine nu, ar spune stelele...

Racul casnic şi Geamănul care nu poate trăi fără telefon, vizite la prieteni şi rude. Greu de realizat o uniune care să meargă între voi doi! Ceea ce cauţi tu – adică linişte, siguranţă şi un cămin confortabil – este exact ceea ce îl sperie pe Geamăn, conştient sau nu: pentru el, schimbarea şi locul unde se petrece ea sînt cele mai importante lucruri pentru care merită să trăieşti! Ca să nu mai vorbim de tradiţionalele capricii ale Racului, pe care Geamănul nu prea le suportă...

În plus, Geamănul se mişcă atît de mult şi este atît de activ, încît nu prea are timp de stat şi pe acasă, iar acesta este exact locul unde îţi place ţie să stai mai mult.

Acum, desigur, depinde şi ce cauţi. Racul tipic caută linişte şi stabilitate. Dar dacă eşti un Rac care caută aventură, distracţie, viaţă palpitantă, atunci să ştii că ţi-ai găsit partenerul! Ciudăţenii, trăsneli, idei noi? Le are Geamănul şi pe astea, din plin. Doar e adolescentul zodiacului! Dar, cum Racul nu suportă prea mult timp chestiile astea, într-o bună zi ai să ajungi la concluzia că toţi Gemenii au o doagă lipsă (nu foarte adevărat: sînt doar mai altfel decît Racii...). Tu, ca un Rac înţelegător, s-ar putea să-i suporţi o vreme toate trăsnelile, mai ales că, datorită naturii sale duale (sînt doi Gemeni în semnul acesta şi aproape întotdeauna nativul are o personalitate dublă), poate să fie foarte matur cîteodată. Dar, la un moment dat, tot o să ajungi la concluzia că vrei să trăieşti mai aproape de pămînt decît acest semn de Aer.

Geamănul trăieşte atît de mult în prezent, încît ar putea să-ţi spună cu cea mai mare nonşalanţă că zece secunde reprezintă echivalentul unei vieţi, în sistemul lui temporal. Aşa că n-o să priceapă prea bine nici intenţiile şi nici sentimentele tale. Nu că ar fi insensibil, dar felul său de a percepe sentimentele diferă atît de mult de al tău. Se spune că este adesea superficial, ceea ce este în parte adevărat, fiindcă el chiar vrea totul pe lumea asta – şi e cam greu să ai "totul" în amănunt. Dar, cu insistenţă şi răbdare, poţi face un Geamăn să-ti înţeleagă sentimentele şi-l poţi convinge să coboare în sofisticatele adîncuri emoţionale unde îţi trăieşti tu dragostea. Bun, şi atunci care-i problema? ai să-ntrebi. Păi, ai văzut vreodată bulele de aer ieşind din adîncurile apei? Ei, la fel de repede o să fugă un Geamăn dacă o să fii gelos cum numai tu ştii să fii şi capricios ca un Rac care se respectă! Este ca o sferă de energie acest Geamăn spumos, aşa că atracţia către un nativ atît de sociabil este de înţeles. Dar nici nu prea poate să stea locului, iar tu exact asta ai vrea de la un partener.

Dacă ai să reuşeşti să îţi înăbuşi (pentru cît timp, însa?) hipersenlibilitatea, dacă ai să reuşeşti să devii la fel de detaşat ca un Geamăn, atunci ai şanse mari ca relaţia să dureze mult timp. Dar nu uita că acolo unde tu înţelegi cu sufletul şi pui dragoste şi înţelegere, Geamănul înţelege cu puterea raţiunii, cu argumentul logicii şi cu intelectul (nativul este guvernat de Mercur, planeta a gîndirii raţionale). Dar, chiar şi aşa, parcă mereu îţi scapă din mînă, parcă nu poţi să-l "prinzi" prea bine, cu atît mai puţin să-i pui sare pe coadă...