COMPATIBILITĂŢI ZODII

Gemeni - Peşti

Gemeni şi Peşti: Aer şi Apă mistică? Greu, greu de tot…

Probabil că te-a atras aerul lui misterios, alura ciudata, "ceva" ce nu poţi defini. Da, acesta este Peştele. Simbolizat prin doi Peşti care înoată în sensuri opuse, nativul este adesea mînat de dorinţe contradictorii (nu ştie nici ce vrea, nici pe ce lume se află!).

În sufletul fiecărui Peşte se ascund emoţii prea puternice ca să poată ţine pasul cu viaţa ta tumultuoasă. În plus, îi place să stea acasă, în timp ce ţie îţi place să ieşi cît de mult posibil, pe la prieteni, prin magazine.

Peştele are într-adevăr un ritm mult diferit de al tău. Ştii imaginile cu florile care se desfac cît se poate de încet din boboc, pentru a ajunge sa înflorească într-un tîrziu? Ei bine, cam aşa este şi Peştele: îi ia foarte mult să se hotărască, iar ritmul lui este cel al unui melc. Pur şi simplu nu ştie să înoate atît de repede pe cît poţi tu să zbori. Iar pînă să se prindă Peştele, tu ai să devii nerăbdător, ai să vrei ceva mai multă acţiune şi mai puţină imaginaţie, mai puţine planuri.

Iar cînd tu ai să fii pe la prieteni, pe la rude, Peştele va sta acasă plîngîndu-şi de milă (se pricepe la asta cum nu e poate mai bine). Logica de care tu eşti îndrăgostit, claritatea cu care îţi place ţie să priveşti totul, precizia ta – toate astea nu numai ca nu îi plac Peştelui, dar îl şi sperie: Pestele trăieşte în adîncuri intuitive, emoţionale, iar logica nu este pentru acest nativ decît o convenţie oarecare, în tiparele căreia nici nu prea ştie sa se încadreze! Chiar şi cînd vine vorba de exprimarea sentimentelor, o să te plimbe şi o să te îmbîrlige atîta cu chestii pe care nici el nu le înţelege, încît o să te plictiseşti repede.

Dragostea, ceea ce pentru tine este o experienţă sufleteasca, pentru Peşte este o trăire aproape mistică, rituală. O să-ţi placă şi o să te fascineze un timp chestia asta, dar, iarăşi, Peştele preferă stabilitatea (apa tinde spre nemişcare; chiar şi cînd curge repede-repede, nu caută decît să ajungă într-un loc unde să se oprească), iar tu preferi schimbarea.