COMPATIBILITĂŢI ZODII

Gemeni - Fecioară

Gemeni şi Fecioara: Aer nestăpînit şi Pămînt gînditor... Cam cît ar putea dura pînă cînd unul să zică "gata!"?

Bun, nu sînteţi deloc o pereche astrologică clasică, Aerul şi Pămîntul nu prea se amestecă... DAR! Dacă vrei neapărat o relaţie cu cineva atît de diferit (şi de ce nu?), nu uita că staţi amîndoi sub semnul lui Mercur, care este reprezentarea lui Hermes, cel ce purta mesajele zeilor. Vorbeşte, comunică, oricum la asta te pricepi cel mai bine: iar asta poate face orice relaţie să meargă.

E adevărat că Mercur se manifestă diferit în fiecare dintre zodiile voastre: Mercurul Gemenilor este cu comunicarea, iar cel al Fecioarei este cu gîndirea. Faptul că îl aveţi amîndoi ca stăpîn al zodiilor voastre vă ajută mult, însă tot va trebui să faci ceva eforturi. Fecioara pricepe foarte bine tot ceea ce i se spune, dar... cu puţină întîrziere. Ţie, care gîndeşti atît de repede, ţi se pare că pur şi simplu nu pricepe deloc! Indiferent despre ce e vorba, fie că era un mesaj filosofic, fie că e ideea despre care tocmai vorbeaţi, uneori pur şi simplu îi scapă ceva. Ei, de fapt nu e chiar aşa: Fecioara gîndeşte şi rumegă ceva mai mult. Şi chestia asta te scoate din sărite...

Un alt punct cîştigat este că Fecioara nu e prea posesivă şi nu cere foarte mult de la tine, aşa că mult dorita ta libertate o să-ţi rămînă (aproape) intactă. În plus, este o zodie atît de organizată şi de pasionată de detalii (amîndouă sînt calităţi care ţie-ţi lipsesc, iar unii Gemeni chiar le consideră defecte...), încît va aduce un binevenit punct de sprijin în relaţia voastră.

În general, însă, Geamănul vede partea conservatoare a Fecioarei (care este mai de modă veche) şi se plictiseşte destul de repede, mai ales cînd aude critici. Iar la asta Fecioara este maestră: nimeni nu ştie să analizeze şi să critice mai bine şi mai obiectiv decît o Fecioară! Iar principala chestie pe care o să ţi-o tot reproşeze o să fie lipsa ta de organizare, care i se pare de-a dreptul nebunească!

Fecioara este idealistă şi perfecţionistă, aşa că viaţa ta puţin cam dezordonată o s-o cam sperie, dar o s-o şi fascineze în acelaşi timp... Numai că, fiind destul de conservatoare, la un moment dat exact esenţa zodiei tale – acea "tinereţe fără bătrîneţe" – o să-i cam miroase a imaturitate Fecioarei.

Fiind amîndoi zodii mobile, flexibile, sînt mari şanse să faceţi relaţia să meargă, fiindcă ştiţi să vă adaptaţi atît de bine şi nici unul dintre voi nu are tendinţe dominatoare. Bineînţeles, dintre voi doi, tu eşti zodia mai flexibilă, fiind şi Aer. Zodiile de Pămînt, cum e Fecioara, au tendinţa spre stabilitate, dar şi spre încăpăţinare. Nu ţi-ar strica, totuşi, puţină stabilitate, iar o Fecioară ştie să fie un foarte bun reazem pentru prieteni.

Dacă te-ai îndrăgostit de o Fecioară, nu uita că este aproape întotdeauna o persoană foarte loială, devotată, dar şi moralistă, căci convenţiile sînt importante pentru ea. Ceea ce nu e cazul Gemenilor: tu ştii cel mai bine cum să NU te încadrezi în tipare şi moralitatea rigidă s-ar putea să te facă să strîmbi din nas mai des decît este cazul.