COMPATIBILITĂŢI ZODII

Gemeni - Rac

Gemeni şi Rac: vînt de primăvară şi Apă conservatoare?

Adolescent al zodiacului, aşa ţi se spune... iar adolescenţii trăiesc mult şi tumultuos, cred că lumea e a lor, dar adesea nu au timp să coboare în adîncimile sentimentelor... Ei bine, acolo, în adîncuri, este Racul, care e un semn de Apă, hipersensibil şi foarte cald, dar nici pe departe dispus să accepte atîtea valuri cîte creezi tu prin simpla ta prezenţă!

Racul este mult prea adesea timid, sensibil, el nu-şi arata sentimentele ala uşor (este foarte secretos, guvernat de Lună, "mama" misterelor!), iar dragostea are cu totul alt înţeles pentru el. Principala problemă dintre voi? Tu te simţi în largul tău colindînd, afară din casă, făcînd o mie de chestii în acelaşi timp, iar Racul este recunoscut prin ataşamentul sau puternic faţă de cămin, cu tot ceea ce înseamnă acesta. Bulele de Aer nu stau mult în Apă, repede-repede ies la suprafaţă. Racul va fi sufocant pentru tine...

Racul este exact ca şi crustaceul care îi este simbol: cu greu ajungi să îi deschizi carapacea, dar, odată deschisă, este cum nu se poate mai vulnerabil! Poate că nici n-ai să ştii DE CE se simte mereu rănit şi trădat Racul tău... Păi, să vedem: poate fiindcă stai ore-n şir la telefon şi Racul e gelos de felul lui? Poate fiindcă nu prea stai pe acasă? Poate fiindcă dragostea este pentru tine intelect, iar pentru Rac emoţie? Poate pentru ca are nevoie de laude, iar sinceritatea ta i se pare brutală? Sau fiindcă el nu merge decît pe ocolite (ai văzut cum merge un rac pe nisip? nu e-n stare nici o clipă să păstreze drumul drept, deşi ajunge la ţintă), iar tu eşti un Geamăn direct şi prea rapid?

Poate că într-adevăr ai găsit un Rac pe care să-l iubeşti: hai să ne căsătorim, ai să-i spui, grăbit. Da, dar mai întîi să mai stăm puţin, să mai strîngem ceva bani – cam aşa e cu Racul, care caută rădăcini şi îşi doreşte desigur o familie, dar este mult prea precaut ca să poată merge în ritmul tău.

Tot ceea ce-ţi place ţie, pe Rac îl înspăimîntă puţin, aşa că, dacă chiar vrei un Rac pe tavă, va trebui să-ţi foloseşti din plin flexibilitatea pentru care eşti celebru în zodiac. Dar să nu spui că nu te-a avertizat nimeni: nevoia ta continuă de schimbare o să te facă să vrei, măcar din cînd în cînd, să mai evadezi. Iar Racul va fi rănit. Şi Racul nu uită... Luna lui este şi păstrătoarea amintirilor.