COMPATIBILITĂŢI ZODII

TAUR - PEŞTI

Taur si Peşti, Pămînt senzual şi lacuri visătoare...

Pentru un Taur, Peştele chiar este o combinaţie perfectă, cu poezia lui ciudată, cu sensibilitatea, înţelegerea şi spiritul de sacrificiu care caracterizează acest nativ aflat sub semnul lui Neptun cel dătător de vise şi ceţuri. Peştele te va învăţa subtilitatea vieţii trăite la nivel artistic, altruismul, iar tu ai putea să-l mai scoţi în lume, să-l ajuţi să aibă încredere în sine şi, mai ales, să-i dai o bază materială (Peştii nu prea le au cu banii, nu-i interesează chestiile acestea atît de lumeşti), să-l înveţi să-şi administreze mai bine banii şi să nu se mai lase exploatat. Vă veţi simţi bine împreună, iar Peştele te va înţelege şi aprecia foarte mult, fiindcă admiră şi respectă soliditatea şi perseverenţa, ţărmurile şi tărîmurile pe care se poate baza. În curînd, însă, ai să realizezi că Peştele acesta n-are nici un oscior de realitate-n trup! Nu-i nimic, ai să-ţi spui, ai tu simţ practic cît pentru doi. Pe deasupra, nativului din Peşti îi place să fie condus, aşa că şi la capitolul acesta combinaţia este perfectă.

Peştele nu are un ego prea proeminent (unii încă se mai întreabă dacă zodia asta ARE sau nu o personalitate proprie!), el este apa care ia forma oricărui vas, aşa că se va adapta foarte repede la stilul tău de viaţă. În plus, un duş rece de realism îi face bine din cînd în cînd şi ştie să aprecieze un sfat bun. N-o să se sprijine nici prea mult pe tine: cel mai adesea, are propriile lui planuri şi proiecte.

Cînd se îndrăgosteşte, nativul din Peşti se îndrăgosteşte cu sufletul, cu trupul şi cu mintea, şi pentru el dragostea este o experienţă aproape mistică. Asta s-ar putea să te enerveze uneori, dar în general este atît de dispus să lase de la el, încît obţii uşor ceea ce vrei. El, pe de altă parte, o să se îngrozească cînd o să te vadă cum tot strîngi bani şi-i pui deoparte, asta nu-i normal în lumea în care trăieşte el şi nici nu înţelege goana asta după lucruri materiale. Aşa că, e clar, dacă o să aducă cineva bani în casă, tu vei fi acela: chiar dacă Peştele este bărbat, el nu face bani de dragul banilor, el doar îşi face meseria cu pasiune... Singura problema s-ar putea să apară cînd o să-l vezi cum cheltuieşte ca să ajute copii orfani ori bătrîni neajutoraţi, ca să-i ia nu ştiu ce vecinei, că-i milă de ea, sau pur şi simplu fiindcă îi place ATÎT de mult să dea, să ofere. Asta o să te cam calce pe nervi, fiindcă tu nu înţelegi porniri din astea, nesănătoase: banii trebuie strînşi şi administraţi cu chibzuială, nu daţi pe nu-s ce vază cu picturi simbolice, fără de care Peştele nu mai poate să trăiască.

De fapt, chestia cu banii ar putea fi singura voastră problemă: Peştele dă fără să aştepte nimic în schimb, iar Taurul, nu prea pricepe chestiile acestea!