COMPATIBILITĂŢI ZODII

Taur - Balanţă

Taur şi Balanţă. Ce se întîmplă cînd Aerul invadează Pamîntul?... Exact asta: o invazie...

Dac-ai pus ochii pe o Balanţă, probabil că nu mai e nevoie să-ţi spun ce mult îi place să vorbească, să vorbească, să vorbească, să vor... Despre orice: filosofie, psihologie sau preţurile la căpşuni în comparaţie cu cele la ceapă. Tu ai o minte puternică, raţională, dar la un moment dat parcă începi să te întrebi dacă e într-adevăr nevoie să staţi şi să discutaţi toate chestiile astea, cînd ai venit obosit(ă) de la serviciu şi tot ce-ţi doreşti e să stai în fotoliul tău şi să te relaxezi citind ziarul (Taurul este dependent de tabieturile lui). Balanţa e semn de Aer, trebuie să călătorească, măcar cu mintea, măcar gura să-i meargă daca picioarele-i stau! Mintea lui avidă are mereu nevoie de noi subiecte, de noi "teste", de hrană intelectuală.

Adesea, Balanţa este foarte nehotărîtă, dar numai din cauza că ştie atît de bine să vadă ambele aspecte ale unei probleme. Dacă-ţi cere părerea, vrea să afle ceva ce poate nu a luat în considerare, fiindcă are o nevoie interioară de a găsi "dreptatea", "răspunsul corect", "adevărul" sau, mai bine zis, calea de mijloc: echilibrul. Pe tine o să te cam zgîndăre nehotărîrea asta, care nu înseamnă decît că Balanţa încearcă să-şi ajusteze talerele. Oricum, n-o să scapi de conversaţiile Balanţei, aşa că dă-i o şansă...

La început, o să ai senzaţia că e bine să fii mai îndrăzneţ şi insistent, mai cu iniţiativă în faţa unei Balanţe, fiindcă este atît de afabilă, diplomată şi fermecătoare. Dar - să nu spui că nu ai fost avertizat! - tocmai cînd mergi mai liniştit pe drumul cuceritorului, o să ţi se-nalţe un zid în faţă: Balanţa s-o exterioriza ea cum s-o exterioriza, dar, în adîncul sufletului, nativul acestei zodii este hotărît, cu păreri foarte clare despre orice şi oricine, şi deloc-deloc pasiv. Inerţia şi inflexibilitatea ta? Exact p-astea o să le folosească o Balanţă ca să te cucerească (sau împotriva ta), dar o va face pas cu pas. Aşa că, fermecat cum vei fi de o Balanţă, ai să simţi că parcă n-ai de unde să-l apuci pe Aerianul asta. Eh, îţi place flirtul şi începutul unei relaţii, aşa că asta chiar că n-o să fie o problemă.

Pe deasupra, Balanţa o să se sperie teribil cînd o să vadă un Taur supărat şi parcă-parcă ar fugi înghiţind Pămîntul. Se va întoarce, însă, fiindcă îi place stabilitatea Pămîntului (Taurul), iar farmecul său irezistibil o să-ţi alunge supărarea din suflet.

Balanţei îi place tare mult să iasă din casă, fiindcă are nevoie să circule, Taurul e om de casă... şi în nici un caz n-o să priceapă cum e posibil să ai atîţia prieteni deodată!