COMPANIILE CARE FAC DIN GERMANIA O SUPERPUTERE

Foto: Karl Albrecht

Germania este o superputere economică, a patra din lume şi prima din Europa, iar la bunăstarea acestei ţări contribuie esenţial şapte companii. Germania are un Produs Intern Brut de 3.600 miliarde dolari, fiind pe locul patru în lume după SUA, China şi Japonia. Şapte companii contribuie esenţial la acest PIB şi menţin economia germană pe locul unu în Europa. Cele şapte companii rulează anual 850 miliarde de dolari. Este vorba de Volkswagen, Daimler, BMW, Allianz, Deutsche Bank, Siemens şi BASF. 

Averea combinată a celor mai bogaţi 100 de cetăţeni germani a crescut cu 5,2% în ultimele 12 luni atingînd valoarea record de 336,6 miliarde de euro, în condiţiile în care în 2013 lista miliardarilor include 20 de noi nume. Precedentul record data din 2008, cînd averea combinată a celor mai bogaţi 100 de germani se ridica la 324,6 miliarde de euro.

Potrivit clasamentului din 2013 al celor mai bogaţi germani, proprietarul lanţului de magazine Aldi, Karl Albrecht, a rămas pe prima poziţie cu o avere de 17,8 miliarde de euro, urmat de fratele său Theo Albrecht jr., cu o avere estimată la 16 miliarde de euro. Pe locul al treilea este proprietarului lanţului de supermarketuri Lidl, Dieter Schwarz, cu o avere estimată de Manager Magazine la 13 miliarde de euro. Numărul miliardarilor germani a crescut în acest an pînă la 135 de persoane, de la 115 în 2012.