COMISIA SECURITATE NATIONALA, APARARE SI ORDINE PUBLICA A ORGANIZAT AUDIERI PRIVIND EXECUTAREA LEGII PRIVIND ACTIVITATEA SPECIALA DE INVESTIGATII

Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică a organizat, astăzi, audieri privind executarea Legii privind activitatea specială de investigații nr. 59 din 29.03.2012.

La audieri au participat reprezentanții autorităților ale căror subdiviziuni efectuează activitatea specială de investigații (Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Administrația Națională a Penitenciarelor), precum și ai Procuraturii Generale, care exercită controlul asupra executării legii prenotate și conducerea Ministerului Justiției în calitate de autor al legii respective.

Societatea civilă a fost invitată la aceste audieri, contribuții avînd Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Rise Moldova, Institutul pentru Drepturile și Libertățile Omului. Subiectele abordate de către societatea civilă au fost dezbătute de către membrii comisiei parlamentare, precum și de către reprezentanții autorităților publice care au participat la aceste audieri.

În cadrul audierii au fost prezentate de către reprezentanții autorităților sus-menționate rapoartele privind aplicarea legii prenotate, în special în ceea ce privește interceptările efectuate de autorități, precum și problemele, impedimentele și progresele în aplicarea legii respective.

Ca urmare a audierilor respective, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va adopta o Decizie, care va conține unele recomandări pentru a fi soluționate problemele existente în aplicarea Legii privind activitatea specială de investigații.

Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului RM