COMENTARIUL SERVICIULUI DE PRESA AL PRESEDINTIEI R. MOLDOVA IN LEGATURA CU DECLARATIA RECENTA A SECRETARULUI GENERAL AL NATO, JENS STOLTENBERG

Administraţia Preşedintelui Republicii Moldova a luat act de declaraţia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, din ziua de joi, 30 martie, 2017, făcută în cadrul conferinţei de presă dedicată bilanţului întrevederii cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Salutăm declaraţia respectivă, care denotă conştientizarea de către NATO a perspectivelor unei perceperi reale a statutului de neutralitate permanentă a Moldovei din aspectul respectării şi recunoaşterii internaționale a acestui statut.

Partea moldovenească este dispusă să discute o eventuală semnare a declarațiilor politice corespunzătoare vizînd statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, ca element al unor condiţii de cooperare reciproc avantajoasă de durată între Republica Moldova și NATO.

În acest context, considerăm că inaugurarea Biroului de legătură NATO în Moldova nu va contribui la consolidarea atmosferei de încredere în rîndul cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor Transnistriei, precum și nu va contribui la consolidarea stabilității și securității în această regiune a Europei.

Nistor Grigore 03.04.2017 - 12:59

Agentul rus Игорь Додон are ca sarcina din partea Kremlinului sa promoveze neutralitatea Moldovei, spaima fata de NATO si România și sa duca tara in uniunea saraca Eurasia pentru a fi in sfera de influenta a Rusiei, respecti olgarhilor. Agentul Додон isi continua planul ajutat de populatia dezinformata dar si de politicieni si presa pentru avantajele personale ce decurg din planul rusului Додон. Ajutati-l fraierilor dar nu uitati, va veni si nota de plata!