COLECTIA DE HITURI NIRVANA APARE PENTRU PRIMA DATA PE VINIL

Albumul omonim "best of" al grupului american Nirvana, care include piese ca "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are" şi "You Know You're Right", va fi lansat pe vinil în variante standard şi de lux, pe 28 august, informează nme.com.

Colecţia de 14 piese include şi înregistrări din timpul concertului unplugged din New York pe care formaţia l-a susţinut în 1993, precum şi single-ul "Sliver".

Fanii vor putea cumpăra dublul LP sub formă de viniluri împachetate într-o copertă neagră, pachet ce conţine şi un card digital pentru download.

La începutul acestui an, compania HMV - care a anunţat recent şi relansarea magazinului său online - a dat publicităţii o listă cu apariţii muzicale pe vinil care vor fi disponibile în magazinele proprii, iar albumul "Nevermind" (1991) al trupei din Seattle se număra printre acestea.

Hmv.com a scos la vînzare serii limitate în variantă vinil ale unor albume marca Morrissey, Velvet Underground, Black Sabbath, Joni Mitchell, Royal Blood, The Charlatans şi Nirvana.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfîrşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a anilor 1990.

După sinuciderea lui Kurt Cobain, pe 5 aprilie 1994, la vîrsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vîndut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Sursa: Mediafax