COALIŢIA PROEUROPEANĂ S-A ÎNTRUNIT ÎN ŞEDINŢĂ

Coaliţia Proeuropeană s-a întrunit pe 24 septembrie, în Adunare Generală. La finele acesteia liderii partidelor aflate la guvernare au declarat că în următoarea perioadă vor munci pentru a asigura stabilitatea politică necesară înainte de summit-ul de la Vilnius.

După o şedinţă care a durat peste trei ore, liderii coaliţiei au spus că scopul principal al guvernării este parafarea Acordului de Asociere cu UE. ”În cadrul adunării am discutat programul de guvernare, problemele pentru perioada apropiată şi am convenit asupra acţiunilor de viitor. Am decis că vom asigura acţiunile necesare pentru ca rezultatele aşteptate de oameni să fie neîntîrziate. Evenimentul important, summit-ul  de la Vilnius, va reprezenta o etapă. Înţelegem că în perioada de viitor vor exista tendinţe de destabilizare a situaţiei politice în RM, însă vom reacţiona consolidat, vom fi uniţi pentru ca cetăţenii să aibă parte de o guvernare bună”, a opinat liderul PLDM Vlad Filat.

Despre unitate în Coaliţie a vorbit şi liderul PD Marian Lupu. El a spus că pînă la finele mandatului actualei guvernări nu a rămas prea mult timp şi din acest motiv proiectele demarate trebuie duse pînă la capăt.

Liderii Coaliţiei au menţionat că în cadrul şedinţei au fost discutate şi subiecte ce ţin de priorităţile pentru sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă.

Sursa: MOLDPRES