CNOS: NU EXISTA O DECIZIE DEFINITIVA CU PRIVIRE LA SUSPENDAREA LUI SERGHEI TARNOVSCHI SI RETRAGEREA MEDALIEI

Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Moldovei anunță că nu a fost înștiințat oficial în privința suspendării medaliatul cu bronz la Rio 2016 Serghei Tarnovschi.

„În legătură cu ultimele știri apărute în presă cu privire la medaliatul cu bronz la Rio 2016 Serghei Tarnovschi, Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) informează că Federația Internațională de Canoe a publicat pe site-ul sau oficial că sportivul este suspendat de la participare la probă de C-2 din cauza rezultatelor adverse a unui test pre-competițional. Federația Internațională i-a aplicat sportivului suspendare provizorie pînă la clarificarea situației”, se menționează în comunicatul Comiterului

CNOS informează că nu a fost înștiințat oficial de Federația Internațională de Canoe, Comitetul Internațional Olimpic sau Asociația Mondială Antidoping despre acest caz, așa cum prevede procedura, și, respectiv, nu este în măsură să ofere detalii suplimentare.

În același timp, CNOS ține să precizeze că pînă la momentul dat nu a fost pronunțată vreo decizie cu privire la suspendarea medaliei lui Serghei Tarnovschi și discalificarea lui, iar informația data nu corespunde realității.

Amintim că recent Federația Internațională de Canoe anunța despre suspendarea sportivului moldoveanSerghei Tarnovschi după testul pozitiv la doping.

Sursa: agora.md