CM 2018: URUGUAY A SMULS VICTORIA CU EGIPTUL IN PENULTIMUL MINUT DE JOC

Selecţionata Uruguayului a învins greu formaţia Egiptului, cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe Ekaterinburg Arena, în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

''Celeştii'' au marcat tîrziu, în min. 89, prin fundaşul Jose Maria Gimenez, cu capul, din centrarea lui Carlos Sanchez.

Egiptenii nu au contat în acest meci pe vedeta Salah, nerecuperat după accidentarea suferită în finala Ligii Campionilor din 26 mai, cînd Liverpool a fost învinsă de Real Madrid cu 3-1.

Sud-americanii au avut o posesie mai bună în acest meci, dar ocaziile de gol au apărut destul de greu, iar cînd acestea s-au ivit ratările au fost pe măsură.

Prima acţiune a dublei campioane mondiale a venit în min. 8, cînd un şut al lui Cavani de la 22 metri a fost prins de portar. Suarez (14) a irosit o oportunitate notabilă (14), după care Cavani (23) a fost blocat de Gabr.

Luis Suarez (24) a ratat o mare ocazie, dar a reluat din doar şase metri în plasa laterală. Atacantul Barcelonei a ratat o nouă şansă în debutul reprizei secunde, singur cu portarul egiptean (47).

''Faraonii'' au avut un şut bun, tras de la distanţă de Fathi (72), care i-a testat vigilenţa lui Muslera.

Suarez (73) a ratat din nou singur cu portarul, după o pasă ideală de la Cavani, după care Elneny (81) şi-a încercat norocul cu o boltă din careu, dar mingea s-a dus peste poartă.

Cavani a apărut în prim plan, dar nici el nu a avut mai mult noroc la finalizare: voleul său a fost respins de portar (83), iar apoi a trimis mingea în bară din lovitură liberă (88), coechipierii săi încurcîndu-se reciproc la faza următoare.

Uruguayul a reuşit să dea lovitura în min. 89, cînd Gimenez a reluat cu capul din lovitura liberă a lui Sanchez.

Cele două echipe s-au mai înfruntat o singură dată, în 2006, la Cairo, într-un meci amical, cîştigat de Uruguay cu 2-0.

În celălalt meci din grupă, Rusia a surclasat Arabia Saudită cu 5-0, joi, în deschiderea competiţiei.

Marţi, Rusia va înfrunta Egiptul la Sankt Petersburg, Uruguayul va juca miercuri cu Arabia Saudită, la Rostov pe Don.

Sursa: romaniansoccer.ro