CM-2018: SPANIA SMULGE UN EGAL DRAMATIC CONTRA MAROCULUI SI SE VA DUELA CU RUSIA

Spania a smuls in extremis un egal contra Marocului, scor 2-2, și va juca împotriva Rusiei în optimile de finală de la Mondial.

Iniesta și Ramos au bîlbîit o minge la jumătatea terenului, iar Khalid Boutaib, vîrful turcilor de la Yeni Malatyaspor, a profitat. L-a executat fără emoții pe De Gea, aflat la al patrulea gol primit din 4 șuturi ale adversarilor în acel moment. Era min. 14.

Spaniolii au dat drumul mașinăriei tiki-taka și au egalat după doar 5 minute. Isco a finalizat după o pasă de maestru primită de la Andres Iniesta. Marocanii au fost treptat copleșiți și au recurs la durități, primind nu mai puțin de 4 cartonașe galbene pînă la finalul primei părți!

Furia Roja a pedalat în gol în repriza secundă. Posesia interminabilă nu a fost capabilă să deschidă o defensivă compactă. Ocaziile de poartă au venit după faze fixe. Pique și Isco au trimis periculos cu capul, imprecis de fiecare dată.

Au fost pedepsiți de En Nesyri în minutul 81. Hierro a forțat, a trimis în teren oameni ofensivi și a avut noroc. Iago Aspas a reluat spectaculos în minutele de prelungire, golul fiind validat de arbitru după consultarea VAR.

***

În celălalt meci al grupei B, Portugalia și Iran au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci decis de VAR.

Fernando Santos a gîndit excelent debutul partidei. Cu schimbări importante în primul "11" față de partidele precedente, portughezii au pus stăpînire pe posesie din primele minute. Iranienii s-au apărat precis și au tîșnit pe contraatac de fiecare dată cînd jocul le-a permis.

Scorul a fost deschis în minutul 45 printr-o execuție marcă înregistrată a lui Ricardo Quaresma. Mijlocașul lui Beșiktaș a trimis cu exteriorul la colțul lung, din afara careului de 16 metri, după o combinație rapidă cu Adrien Silva.

Repriza a doua a fost una de coșmar pentru Ronaldo. Balonul de Aur a ratat un penalty în minuutul 56 și a fost la un pas de eliminare în minutul 83 după o lovitură aplicată unui iranian. Centralul din Paraguay a utilizat VAR și i-a acordat doar cartonașul galben.

Tot VAR a stabilit și rezultatul final. Ansarifard a trimis în viclu un penalty și au urmat două minute de foc. Portugalia a rezistat eroic și se va duela în optimi cu Suarez, Cavani și compania.

CLASAMENT GRUPA B

1. Spania - 5 puncte / 6-5 golaveraj

2. Portugalia - 5 puncte / 5-4 golaveraj

3. Iran - 4 puncte / 2-2 golaveraj

4. Maroc - 1 punct / 2-4 golaveraj

Uruguay - Portugalia e prima optime de finală de la CM, pe 30 iunie, de la 21:00, la Soci.

Spania - Rusia e a doua optime de finală, pe 1 iulie, de la 17:00, la Moscova.

Sursa: gsp.ro