CM-2018: FRANTA – CROATIA E FINALA MONDIALULUI!

Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri seara, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. În min. 5, englezul Trippier a deschis scorul din lovitură liberă. Croaţia a egalat în min. 68, cînd Perisici a marcat din centrarea lui Vrsaljko. În min. 109 Perisic s-a înălţat în careu, a trimis către Mandzukic, care a tras pe lîngă Pickford. În finală, duminică, de la ora 18:00, Croaţia va evolua contra Franţei. Anglia va juca sîmbătă, de la 17:00, finala mică, cu Belgia.

 

Controversă după golul Croației

Naționala lui Zlatko Dalici a egalat Anglia în minutul 68, cînd Perisici a reluat cu talpa din centrul careului, exact de lîngă Kyle Walker, fundașul lui ManchesterCity.

Imediat au început controversele legate de acest gol, nu puțini fiind cei care susțin că ar fi trebuit ca golul să fie anulat pentru joc periculos.

Walker era în plonjon, iar Perisici avea crampoanele la nivelul capului fotbalistului englez.

Turcul Cuneyt Cakir n-a avut nicio intenție de a fluiera ceva și nu s-a folosit nici VAR-ul.

 

Bucuria Croației a făcut o victimă chiar pe teren

Croația s-a calificat în finala CM. Este pentru prima oară cînd croații ating această performanță.

Mario Mandzukici a înscris golul calificării în minutul 109 și a plecat "glonț" către colțul ternului.

Din spate a venit toată echipa croată, iar unul dintre fotografii de pe margine a avut de suferit. A fost prins sub grupul de croați care au sărit pe Mario.

Jucătorii și-au dat seama de acest lucru și, după ce s-au ridicat, l-au îmbrățișat și pupat pe fotoreporter pentru a-și cere scuze.

 

Southgate: "Nu știu dacă meritam mai mult"

Selecționerul Angliei Gareth Southgate a comentat înfrîngerea suferită în fața croaților: "Nu știu dacă meritam mai mult. În prima repriză am jucat foarte bine și poate că mai puteam să înscriem un gol. În a doua repriză am primit gol, iar obiectivul croaților era îndeplinit. Poate că a fost vorba de puțină lipsă de experiență din partea noastră. Am ajuns atît de aproape de ceva care a fost de neimaginat la început și am lăsat totul pe teren", a declarat Southgate la finalul meciului, potrivit Telegraph.

Harry Kane, golgeterul Angliei de la acest Mondial, cu 6 reușite, a fost devastat la finalul meciului.

"E greu, sîntem sfîşiaţi. Am muncit enorm să ajungem aici şi nu am reuşit să ne impunem. Fanii au fost minunaţi, ne pare atît de rău şi pentru ei. A fost o partidă grea, echilibrată, oricine putea să cîştige. Sînt convins că puteam să facem mai bine, dar am dat tot ce am avut pe teren. A fost o aventură fantastică, am ajuns cît de departe am putut, trebuie să învăţăm din această experienţă", a declarat atacantul lui Tottenham, potrivit The Guardian.

 

Modric dezvăluie ce i-a motivat pe croați în fața Angliei

După calificarea în finală, mijlocașul Luka Modric, căpitanul Croației și unul dintre cei mai buni jucători de la acest Campionat Mondial, a vorbit despre ce i-a motivat pe croați în meciul cu englezii.

"Mulți fani și jurnaliști au vorbit înainte de meci. Toți nu au luat în considerare Croația și asta a fost o mare greșeală. Noi am citit tot, am ascultat tot și am zis «Bine, în acest meci vom vedea cine este echipa obosită». Ar trebui să fie mai smeriți și să își respecte oponenții mai mult. Am arătat din nou că nu sîntem obosiți. Am dominat jocul la nivel fizic și mental.

Trebuia să terminăm meciul înainte de prelungiri. Este o mare performanță pentru noi. Este un vis devenit realitate după mult timp. Sîntem în finală și este cel mai mare succes din istoria Croației. Trebuie să fim mîndri", a declarat Luka Modric, potrivit The Guardian.

Sursa: gsp.ro