CM 2018: CROATIA A SURCLASAT ARGENTINA SI S-A CALIFICAT IN “OPTIMI”

Croaţia a obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, joi, la Nijnîi Novgorod, cu scorul de 3-0 (0-0), echipa Argentinei. Au marcat Rebici '53, Modrici '80 şi Rakitici '90+1.

La primul gol, Rebici a primit o minge cadou de la portarul Caballero, care a vrut să degajeze, dar i-a ridicat doar balonul croatului, care a înscris spectaculos din voleu.

În minutul 80, Modrici a marcat cu un şut puternic din afara careului.

În prelungiri, Rakitici a marcat simplu, din 6 metri, după o fază de contraatac şi după ce argentinienii s-au oprit reclamînd ofsaid.

Croaţia se alătură Rusiei, Uruguayului şi Franţei, care au obţinut calificarea în optimi după cîte două meciuri.

Vneri, de la ora 18.00, la Volgograd, tot în etapa a doua a Grupei D, va avea loc meciul Nigeria - Islanda.

***

Franţa s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, joi, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa statului Peru, la Ekaterinburg, în etapa a II-a a Grupei C. Golul a fost marcat de Mbappe '34.

Peruanii au pierdut mingea în jumătatea proprie, Pogba i-a pasat în careu lui Giroud, care a şutat la poartă. Mingea a fost deviată de un fundaş peruan şi a descris o traiectorie peste portarul Gallese, iar Mbappe a împins balonul în poarta goală.

La 19 ani şi 183 de zile, Kylian Mbappe a devenit cel mai tînăr fotbalist francez care marchează la un turneu final.

În celălalt meci al grupei, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi, pe Samara Arena.

Christian Eriksen (7) a marcat pentru danezi, iar Mile Jedinak (38 - penalty) a înscris golul australienilor, pentru un rezultat echitabil, ambele echipe păstrînd şanse de a avansa în optimi.

Franţa a acumulat şase puncte, fiind urmată de Danemarca - 4 puncte, Australia - un punct şi Peru - 0. Peru este eliminată de la turneul final.

Marţi, vor avea loc ultimele două partide din această grupă, Danemarca - Franţa şi Australia - Peru.

Sursa: romaniansoccer.ro