CM 2018: CRISTIANO RONALDO A MARCAT SINGURUL GOL AL MECIULUI CU MAROC

Echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins formaţia Marocului cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Vedeta Cristiano Ronaldo a marcat singurul gol al partidei (4), una dominată de marocani, dar la finalul căreia lusitanii au făcut un pas important către optimi.

"Leii din Atlas", care au pierdut primul meci în faţa Iranului (0-1), după un autogol stupid, au avut prima oportunitate a partidei, prin Boutaib (3), care a trimis pe lîngă poartă cu capul.

Portugalia a reuşit să deschidă scorul rapid, prin Cristiano Ronaldo (4), care a trimis în poartă cu capul centrarea lui Moutinho din corner, după ce a scăpat de marcajul lui Da Costa.

Cu acest gol, al 85-lea în 152 de selecţii, Ronaldo devine cel mai bun marcator all-time la nivel de echipă naţională în Europa.

Cu acest nou eşec, Marocul nu mai are nicio şansă de a trece de faza grupelor.

La CM 1986, Marocul a învins Portugalia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi, o premieră pentru o echipă africană. Pentru învingători au marcat Abdelrazzak Khairi (2) şi Abdelkarim Krimau, în timp ce golul lusitanilor a fost semnat de Diamantino.

Campioana europeană en titre a pierdut doar unul din ultimele 26 de meciuri oficiale de la numirea lui Fernando Santos la cîrmă, în septembrie 2014.

Tot în Grupa B, miercuri se va juca partida dintre Spania şi Iran.

Ultimele meciuri din grupă vor fi pe 25 iunie, Spania - Maroc, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad), şi Iran - Portugalia, la Saransk (Mordovia Arena).

Sursa: romaniansoccer.ro