CM 2018: ANGLIA A ZDROBIT PANAMA

Selecţionata Angliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, duminică, după ce a surclasat reprezentativa statului Panama cu scorul de 6-1 (5-0), la Nijnîi Novgorod, în Grupa G.

Anglia a reuşit cel mai mare scor al său la Cupa Mondială, prin golurile marcate de John Stones (8, 40), Harry Kane (22 - penalty, 45+1 - penalty, 62) şi Jesse Lingard (36), în timp ce Felipe Baloy (78) a înscris primul gol pentru Panamala Cupa Mondială.

A fost prima oară cînd Anglia a marcat cinci goluri într-o repriză şi chiar într-un meci de la Cupa Mondială. Precedentul joc în care o echipă a înscris de cinci ori într-o repriză a fost la CM 2014, cînd Germania a surclasat Brazilia cu 7-1.

Baloy (37 ani şi 120 de zile) este al patrulea cel mai vîrstnic marcator din istoria Cupei Mondiale, după camerunezul Roger Milla (42 ani, 39 zile), suedezul Gunnar Gren (37 ani, 236 zile) şi mexicanul Cuahtemoc Blanco (37 ani, 151 zile).

Anglia a ajuns la 12 meciuri consecutive fără înfrîngere.

Prin hat-trick-ul din meciul cu Panama, Kane a devenit golgheterul la zi al CM 2018, cu cinci goluri.

Belgia a învins Tunisia cu 5-2 în celălalt meci, jucat sîmbătă.

Ultimele partide vor avea loc pe 28 iunie, Anglia - Belgia, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad), şi Panama - Tunisia, la Saransk (Mordovia Arena). Belgia şi Anglia sînt calificate în optimi, dar reprezentativa "Three Lions" are nevoie de victorie pentru a cîştiga grupa.

Sursa: romaniansoccer.ro