CIT DE SCELERATI POT FI ASA-ZISII UNIONISTI ANTIRUSI SI DUPA MOARTEA LUI SERGIU NAZARIA!

Profanatorii de morminte de care Sandu nu se delimitează

Cu excepția marilor criminali care nu merită să trăiască, atunci cînd moare un om, moare o lume, un univers uman din miliardele existente. În aceste momente dramatice, cînd suntem în apropierea lor sau despre care auzim, mai cu seamă dacă suntem de esență creștină, devenim mai pioși, mai meditativi față de destinele noastre muritoare implacabil și mai îngăduitori cu memoria celui dispărut, indiferent de faptul că l-am iubit, apreciat sau ne-a fost oponent în opțiunile noastre lumești mărunte, meschine, la urma urmei. ”De mortuis nihil nisi bene” (despre morți numai de bine), glăsuiește un străvechi dicton latin. Chiar dacă își are originea enunțării în perioada precreștină, am convingerea că acest dicton este aplicabil, creștinește, majorității covîrșitoare a oamenilor cinstiți, indiferent de opțiunile lor politice ori de grupuri sociale, cu excepția marilor criminali și a dictatorilor sîngeroși.

Pe data de 25 Noiembrie, a încetat din viață istoricul și profesorul universitar Sergiu Nazaria. M-am intersectat cu el de vreo 3-4 ori întîmplător. A fost suficient cît să aflu că era de o modestie rar întîlnită, că trăia într-un modest apartament și doar din salariul de profesor universitar. De aceea, cu mîhnire, nu am fost surprins să aflu că nu a putut lăsa în urma sa nici măcar suficiente mijloace financiare spre a fi înmormîntat. Fac această precizare tristă și pentru acei istorici ”bine orientați” în granturi care le-au adus ultra-confort personal, iar asta deoarece ”și-au însușit conjunctural o altă istorie” decît Nazaria.

În ziua morții sale, site-ul ”Timpul.md” a publicat o știre tendențioasă, acuzatoare, intitulată ”Istoricul” românofob Serghei Nazaria a decedat. În titlul știrii cu pricină, ereticii, necreștinii ”Timpului” i-au plasat titulatura lui Nazaria de istoric în ghilimele, sugerînd că n-ar fi fost istoric autentic ori ar fi fost vreun amator neglijabil. Mai apoi, ca să-i ”mobilizeze” pe cititorii primitivi, s-a scris provocator că Nazaria a fost adeptul ”teoriei moldovenismului”, că a fost decorat cu ”Ordinul Prieteniei” de către Preşedintele rus Vladimir Putin, că ”ar fi fost adeptul teoriei staliniste (Sic!) numită moldovenism primitiv”, dar și că a afirmat că ”moldovenii și românii sunt popoare diferite”.

În contextul acestei ultime precizări tîmpe ale ”Timpului”, e zadarnic să ne așteptăm ca ”alde Tănase” să aibă curajul ”științific și istoric” ca să-l atace feroce, să-l condamne și să-l pună la zid pe autoritarul și cunoscutul istoric român Lucian Boia care, nefiind stalinist și adept al ”teoriei moldovenismului primitiv”, a constatat, și el, că moldovenii și românii din România sunt popoare diferite, indiferent de unele afinități istorice, că Ștefan cel Mare nu a fost român și nu s-a gîndit niciodată că ar exista o limbă română și altele!

”Ordinul Prieteniei” de la Putin? Păi acesta nu-i un grant financiar generos ca cele primite de către ”istoricii moldoveni de serviciu”, care au trecut, peste noapte, de la istoria marxismului și a URSS la cea a României ceaușiste, nu la acea istorie românească profundă, reală, cea demitizată și de către Boia. După cum ați înțeles, Nazaria a trăit modest și doar pentru cercetările sale istorice. Doar istoriile viitoare vor selecta adevărul din istoriile scrise în prezent, nicidecum activiștii post-sovietici cu aere false românești, de la ”Timpul”.

Oricum, această știre provocatoare și-a atins scopul provocator și anticreștin – a scos animalele sălbatice din bîrlogurile lor! Aici mă refer la comentariile criminale făcute de către cititorii isterici ai acestei știri și voi reproduce doar cîteva! O anume Natalia Ceban, deci femeie, rețineți, care scrie: ”Ucigă-l toaca…”; un anume Christian Ciucă: ”dracu să-l pieptene, coada de topor, trădător de Neam, drept în iad va ajunge, ptiu”; un anume Simionescu: ”Se citește pe fața lui ce jeg de ființă patrupedă a fost…” etc.

Acum înțelegeți cît de depravate, scelerate, primitive, isterice și periculoase pentru societate sunt aceste specimene umane? Parcă răcnesc din Iad ca diavolii!Aceștia sunt, așa cum arătam în alte articole, și progeniturile acelor homo sovieticus înscriși în ”misiunea unirii iluzorii cu România contra cost”.

Aceștia sunt noii analfabeți agresivi! Ei nu au nici 1% din școala lui Nazaria ca să-l combată științific, dar ”sunt convinși că ȘTIU MULTE”. Prostul agresiv, se știe, are convingeri, nu dubii ori întrebări neliniștitoare. Aceștia sunt cei care au votat-o pe Maia Sandu și de care ea nu s-ar dezice, nu le-ar condamna ieșirile criminale și anticreștine ”pentru că mai are nevoie de ei ca s-o voteze”! Aceștia sunt cei care sunt adepții unionismului și îl clamează în stradă cu ură animalică față de toți pe cei care nu le seamănă!

Măcar unionismul este doar o afacere bănoasă a serviciilor secrete românești și a unor politicieni, nu și o realitate, nu și o perspectivă! România are scelerații, ucigașii și hoții ei (și) de vise. Ce nevoie să mai aibă românul normal și de astfel de barbari străini pe post de conaționali!? Absolut deloc! Așadar, în realitatea ascunsă, Sandu și toți liderii unioniști seamănă teribil cu cei arătați mai sus. Doar prin astfel de asemănări se poate explica și atracția magnetică a Maiei Sandu față de Usatîi.

Mihai CONȚIU