CIRCUL DIN CHIŞINĂU ÎN CÎTEVA LUNI ÎŞI VA RELUA ACTIVITATEA

Circul din Chişinău se redeschide. Chiar dacă edificiul nu este renovat complet, artiştii fac deja repetiţii, iar în cîteva luni vor avea şi prima reprezentaţie. Spectacolele se vor ţine în sala mică. Informaţia a fost făcută de către managerul instituţiei, Andrei Locoman.

Viceministrul culturii, Gheorghe Postică, a spus că lucrările de reparaţie curentă a sălii mici se fac pe cheltuiala Circului. „Instituţia este independentă. Rămîne să vedem cum se reuşeşte amenajarea spaţiului din sala mică”, a menţionat viceministrul.

Şefa Consiliului de administrare a instituţiei, Aliona Strîmbeanu, spune că redeschiderea completă a Circului nu va fi posibilă fără un parteneriat public-privat pentru renovare şi utilare.

Circul a fost închis în anul 2004 pentru reparaţii capitale. Guvernul îşi propunea să aloce bani din bugetul de stat şi să atragă şi investitori privaţi. În 2008 Circul a fost luat în folosinţă de o companie cipriotă, pe un termen de 29 de ani. Agentul economic s-a obligat să repare clădirea, dar nu şi-a onorat angajamentele. În februarie 2010, Procuratura Generală a înaintat o acţiune civilă, solicitînd declararea nulă a contractului, iar la 31 martie 2011, Curtea de Apel Economică a admis cererea Procuraturii în interesele statului. Circul rămîne pe lista de privatizare.

IPN