CIRCA PATRU MII DE ELEVI VOR BENEFICIA DE CURSURI DE ORIENTARE PROFESIONALA

Circa 4000 de elevi vor beneficia, începînd cu anul de studii curent, de cursuri în domeniul orientării profesionale. Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect, cu o durată de trei ani, lansat cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare.

Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi că proiectul prevede crearea a trei Centre Regionale de Consiliere şi Ghidare în Carieră. Acestea vor activa în cadrul a trei oficii teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) din centrul, nordul şi sudul ţării. Colaboratorii Centrelor vor acorda consultaţii cu privire la competenţele profesionale şi profesiile solicitate pe piaţa muncii.

Viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura a declarat că elevii din Republica Moldova vor fi ajutaţi încă de pe băncile şcolii să ia o decizie referitor la viitoarea profesie. Proiectul mai prevede revizuirea şi îmbunătăţirea curriculumului la disciplina „Educaţia Civică”. „Va fi revizuit, în special, modulul ce ţine de creşterea personală şi orientarea în carieră, pentru a le oferi elevilor şanse mai bune de a se integra în viaţa social-economică din Republica Moldova”, a mai specificat viceministrul.

Proiectul, finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), este implementat de către Centrul pentru Educaţia Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA) în colaborare cu ministerele Educaţiei, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ANOFM.