CIRCA 330 DE TINERI DIN R. MOLDOVA AU FOST ÎNSCRIŞI LA UNIVERSITĂŢI DIN SUA ÎN ANUL DE STUDII 2013-2014

Circa 330 de tineri din Republica Moldova au fost înscrişi la universităţi din SUA în anul de studii 2013-2014. Datele se conţin în raportul privind schimburile educaţionale internaţionale pentru 2014 (Open Doors Report on International Educational Exchange), publicat de Institutul pentru Educaţie Internaţională şi Biroul pentru educaţie şi cultură al Departamentului de Stat al SUA.

Tot mai mulţi tineri din Republica Moldova înscrişi la universităţi în SUA aleg să facă studii post universitare. În anul de studii 2013-2014, 37% de moldoveni care studiază în SUA sînt înrolaţi în universităţi, cifră ce a crescut considerabil în ultimii ani. Totodată, nouă studenţi americani au studiat în Moldova, cu 12,5% mai mult decît anul trecut.

Potrivit Directorului Regional al Education USA, Ann Merrill, ”Statele Unite ale Americii rămîn o destinaţie preferată pentru studenţii din Moldova datorită calităţii şi prestigiului asociate cu studiile în SUA”. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău, un al factor important este accesul liber la informaţia corectă şi comprehensivă cu privire la studiile în SUA şi activitatea sporită a colegiilor şi universităţilor pentru atragerea studenţilor din Moldova.

Raportul, făcut public cu ocazia aniversării a 15-cea a Săptămînii Educaţionale Internaţionale, arată că numărul studenţilor internaţionali la universităţile şi colegiile din SUA a crescut cu 8% şi a atins cifra de 886 052 în anul academic 2013-2014. SUA găzduieşte cei mai mulţi studenţi internaţionali, din numărul total de 4,5 milioane, cu o cifră dublă faţă de Marea Britanie, care este a doua în top.

Sursa: Moldpres