Cine va accepta sa fie ”prostul satului”pentru Presedinta Sandu?

Am văzut-o și p-asta: Prostia legitimată cu diplomă de la Harvard!

Mihai CONȚIU

Pretenția domnișoarei Președintă Maia Sandu ca fracțiunile parlamentare ”să-i garanteze” că vor respinge, de două ori, propunerea Guvernului pe care îl va nominaliza demonstrează nu doar absurditatea ”gîndirii ei prezidențiale” și bătaie de joc publică față de instituția oficială numită Guvern, ci și prostie calificată, cu diplomă universitară certificată de prestigioasa Harvard. Alo, UE și SUA, de ce nu reacționați față de această absurditate agresivă și anticonstituțională? Chiar considerați că Republica Moldova este un trib primitiv în care se poate întîmpla orice, în care respectarea Constituției poate fi opțională atîta timp cît actuala Președintă vă este ”agreabilă” pentru că e și adepta Corectitudinii Politice?

Lucrurile sunt clare: Domnișoara Președintă Sandu este obligată, de Constituție, să desemneze un Guvern. Spune, anticonstituțional și în dispreț total față de instituția Guvernului, că o s-o facă dacă fracțiunile parlamentare îi vor garanta că îl vor respinge. În aceste condiții, se pun cîteva întrebări elementare, de bun simț: Cine va accepta să joace rolul ”prostului satului” și să fie de acord să fie desemnat prim-ministru, fiind conștient că va juca rolul unei maimuțe? Cine vor fi cei care, ca niște behăitoare ramolite și lipsite de demnitate, se vor umili, în ultimul hal, prin a fi de acord să fie numiți miniștri într-un Guvern de măscărici? Cum își vor privi ei copiii și părinții în ochi? Vor mai avea nerușinarea ca, după aceia, să mai aibă pretenția că sunt politicieni, oameni de onoare și cu demnitate dacă se vor umili atît?

Domnișoara Președintă Sandu are o inițiativă de ”prost al satului” mai deștept decît ceilalți ”proști ai satului”. Dacă, totuși, se vor găsi unii care să accepte rolul de maimuțoi executanți, atunci Sandu va oficializa existența Statului Proștilor prezidat de ea. Unde sunt, la nivel prezidențial, demnitatea, onoarea, respectul față de Statul de drept și față de oameni, în general? Nu există așa ceva! Este dezonorant pentru Republica Moldova atîta timp cît aceste abuzuri sunt acceptate tacit, complice de către UE și SUA! Am văzut-o și p-asta: Prostia legitimată cu diplomă de la Harvard!