CINE SE SCOALA PREA DE DIMINEATA, AJUNGE BOLNAV CU INIMA

Potrivit unor studii recente, persoanele care se trezesc înainte de răsăritul soarelui îşi pun în pericol sănătatea. Cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că trezitul înainte ca soarele să răsară poate duce la ceea ce se numeşte „jet lag social”.

Acest concept se referă la diferenţa dintre ora la care o persoană este forţată să se trezească şi ora la care s-ar trezi în mod normal, potrivit nevoilor organismului. Cînd soarele răsare, nivelul de melatonină, hormonul care induce starea de somnolenţă, scade în mod natural. În acelaşi timp, nivelul de cortizol care oferă energie individului, creşte în mod natural. Ciclul firesc al eliberării acestor hormoni este întrerupt în momentul în care o persoană este obligată să se trezească, în loc să o facă în mod natural, în conformitate cu ceasul biologic. Iar dezechilibrul hormonal se află în strînsă legătură cu un risc sporit de atac de cord, afecţiuni ale inimii, diabet şi depresie.

Pentru evitarea acestor probleme, specialiştii recomandă reducerea consumului de cafea la ore tîrzii şi adoptarea unui mic dejun consistent. Înainte de a vă da jos din pat, dimineaţa, trebuie să vă întindeţi cîteva minute, pentru ca organismul să aibă timp suficient să se dezmeticească. Deci nu săriţi din pat! Psihologii spun că oamenii care se întind dimineaţa, înainte de a se da jos din pat, sînt mai fericiţi şi mai sănătoşi în general.

Sursa: feminis.ro