CIND AR PUTEA VENI PUTIN IN MOLDOVA: IATA CE SPUNE PRESEDINTELE DODON

Președintele Dodon a oferit detalii despre condițiile în care Vladimir Putin ar putea veni în Moldova în următoarea perioadă.

Vladimir Putin ar putea vizita Republica Moldova în cazul în care va exista o agendă clară și care să vizeze perspectivele relațiilor dintre cele două țări. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu acordat publicației Kommersant.ru.

Președintele Dodon a anunțat că anul 2020 va fi declarat Anul Rusiei în Republica Moldova și că speră să-i convingă pe partenerii din Federația Rusă ca o astfel de vizită să aibă loc, precizînd că pînă atunci ar urma să fie înregistrate mai multe progrese, inclusiv în chestiunea transnistreană, care are o importanță strategică pentru țara noastră.

Totodată, precizăm că despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean, dar și alte particularități ale politicii interne și externe a Moldovei, președintele Igor Dodon va vorbi la New York, de la tribuna Adunării Generale a ONU.

Sursa: sputnik.md