CINCI POLIŢIŞTI AU FOST CONDAMNAŢI PENTRU EXTORCARE DE BANI

Cinci poliţişti din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău au fost condamnaţi pentru extorcarea banilor de la pasagerii curselor internaţionale.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, începînd cu anul 2010, inculpaţii primeau sistematic mijloace băneşti de la pasagerii curselor internaţionale, pentru a nu le crea impedimente la trecerea frontierei de stat.

Aceştia invitau pasagerii într-un birou de serviciu, unde li se comunica despre depistarea unor neregularităţi în acte. Pentru a nu le crea probleme, poliţiştii primeau de la pasageri sume cuprinse între cinci şi 20 de euro, iar în cazurile în care existau temeiuri de a nu permite trecerea pasagerilor, inculpaţii primeau cîte 250 de euro.

Printre victimele inculpaţilor au fost cetăţeni ai Republicii Moldova, care plecau la muncă peste hotare, dar şi cetăţeni străini.

Poliţiştii fost eliberaţi din funcţii. Trei dintre aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 3000 şi 6000 de lei, iar ceilalţi au primit cîte doi ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a activa în organele de drept timp de cinci ani.