CINCI PERSOANE AU FOST RETINUTE IN URMA OMORULUI DE LA NISPORENI

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de oamenii legii, fiind suspectați de omorul unui bărbat de 39 de ani, din Nisporeni. Unul din suspecţi a fost reţinut imediat după crimă, iar ceilalţi patru au fost depistaţi de oamenii legii în capitală.

Potrivit datelor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, omorul a avut loc la data de 25 mai. Imediat după comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, domiciliat în aceeași localitate, de la acesta fiind ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea în comiterea acestei infracțiuni a încă patru persoane, cu vîrste cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzîndu-se pe teritoriul municipiului Chișinău.

Cei patru fugari au fost localizați în municipiul Chișinău, unde cu suportul angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” au fost reținuți. În urma perchezițiilor asupra acestora, au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții. Legalitatea deținerii cărora este verificată.

Pentru săvîrșirea infracțiunii de omor, suspecţii riscă pedeapsă cu închisoare pînă la 20 de ani sau detenție pe viață.