CINCI PERSOANE AU DECEDAT IN URMA UNUI ACCIDENT PE TRASEUL CHISINAU-CIMISLIA

Cinci persoane au decedat în urma unui accident rutier care a avut loc sîmbătă seara, pe traseul Chişinău-Cimişlia în apropierea satului Horeşti, raionul Ialoveni.

Accidentul s-a produs după ce şoferul unui automobil de model BMW 520, în care se aflau trei bărbaţi şi două femei, a ieşit pe contrasens şi s-a tamponat cu un microbuz de model Citroen Jumper, în care se aflau trei bărbaţi.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, la faţa locului au intervenit trei echipe de urgenţă care au efectuat lucrări de deconectare a echipamentului electric al celor două maşini, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu şi au descarcerat persoanele blocate în maşini.

În urma impactului, patru din cele cinci persoane din automobilul BMW, precum şi şoferul microbuzului, au murit pe loc. Celelalte trei persoane implicate în accident au fost internate la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Persoanele respective au între 28 şi 46 de ani.

Conform statisticilor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în prima jumătate a anului curent în R. Moldova au fost înregistrate 1110 accidente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 129 de persoane, iar alte 1348 au fost traumatizate.