CINCI MINUNI IN POMELO

Pomelo este un fruct cu multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu, scrie CSID. Gustul miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, iar consistenţa este cărnoasă. Fructul poate fi mîncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. Iată 5 dintre cele mai importante beneficii ale acestui fruct miraculos:

1. Previne infecţiile urinare - vitamina conţinută de fruct combate inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

2. Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.

3. Previne sîngerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutîndu-vă să aveţi o dantură puternică şi sănătoasă.

4. Vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sînge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

5. Întăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri care pot cauza viroze respiratorii şi răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.

Sursa: monitorulexpres.ro