CINCI INSTITUTII DE INVATAMINT AU FOST INCHISE DIN CAUZA GRIPEI

Cinci instituții de învățămînt școlar și preșcolar din țară au fost închise din cauza gripei și a virozelor, a anunțat Ministerul Educației.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului, pînă în prezent au fost închise grădinițele din satul Drăgușeni, raionul Strășeni, unde s-au îmbolnăvit 24 de copii și cea din localitatea Hirova, raionul Călărași, înregistrîndu-se 15 cazuri de infecție.

De asemenea, pînă la sfîrșitul acestei săptămîni și-au sistat activitatea liceul din satul Corten, raionul Taraclia (26 cazuri de infecție), gimnaziul din Drăgănești, raionul Sîngerei (40 de cazuri de infecție) și o clasă de-a patra de la liceul teoretic din Cairaclia, raionul Taraclia.

Elevii vor recupera orele pierdute în perioada vacanței sau în zilele de sîmbătă, pînă la sfîrșitul anului de studii curent.

Pe 9 februarie curent, Ministerul Sănătăţii a declarat că pragul epidemic de gripă a fost depăşit în ţară, iar numărul bolnavilor care suferă de infecţii ale căilor respiratorii a fost în creștere săptămîna trecută. Astfel, au fost înregistrate 347 de cazuri la 100 mii de oameni, pe cînd limita este de 313 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.

De la începutul sezonului rece au fost înregistrate 156 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă, iar patru persoane au decedat. Dacă în următoarele trei săptămîni numărul de îmbolnăviri se va majora, autorităţile vor institui stare epidemiologică.