CHIRIL LUCINSCHI, RETINUT

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat astăzi perchezaiții în apartamentului fostului deputat Chiril Lucinschi, pe strada 31 august 1989 din Chișinău. Ulterior, acesta a fost escortat la sediul Centrului Național Anticorupție.

Chiril Lucinsci a menţionat presei că i-a fost prezentată ordonanța, precizînd că nu a fost niciodată implicat în spălare de bani şi nici nu știe cum se face acest lucru.

Portalul Newsmaker md, care a difuzat imagini video de la reţinerea fostuui deputat, a scris că în timpul percheziţiilor apartamentului a fost prezent tatăl acestuia, ex-preşedintele Petru Lucinschi.

Reamintim că fostul deputat a fost reţinut, astăzi, în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta, împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic, sînt bănuiţi de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare.

CNA precizează că, potrivit materialelor procesului penal, fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, avînd scopul dobîndirii mijloacelor băneşti, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al RM, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani.

Sursa: moldova.org