CHIRIL GABURICI: „IN REPUBLICA MOLDOVA EXISTA POTENTIAL PENTRU DEZVOLTAREA TEHNOLOGIEI INFORMATIEI SI COMUNICATIILOR”

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere în această dimineaţă cu şeful Regiunii Mediteraneene a companiei suedeze Ericsson, Nunzio Mirtillo. Compania Ericsson şi-a deschis la Chişinău primul Centru Operaţional Local de Administrare a Reţelelor Ericsson din Europa de Sud-Est.

Şeful Executivului i-a felicitat pentru această realizare şi a menţionat că ţara noastră este deschisă pentru investiţii în domeniul telecomunicaţiilor şi IT, fiind printre cele mai de perspectivă. „Ne dorim servicii de calitate şi rapide. În Republica Moldova există potenţial pentru dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Mai mult, prin astfel de investiţii sînt create noi locuri de muncă, ceea ce este o prioritate a Guvernului”, a precizat Chiril Gaburici.

Reprezentanţii Ericsson au anunţat că acest Centru Operaţional de Administrare a Reţelelor va oferi diverse servicii prin intermediul cărora operatorii vor putea reduce costurile şi îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate.

„În ultimii ani, compania Ericsson şi-a extins activitatea în Republica Moldova şi colaborăm cu mai mulţi operatori de telefonie mobilă din ţară. Sîntem implicaţi, de asemenea, în diverse proiecte finanţate de Uniunea Europeană, inclusiv în domeniul securităţii datelor şi paşapoartelor biometrice. Am investit constant în dezvoltarea activităţilor noastre locale şi am crescut de la doar 7 angajaţi la peste 80”, a menţionat Nunzio Mirtillo.

Ericsson asigură soluţii şi servicii tehnologice şi susţine proiecte complexe de integrare de sisteme pentru cei mai importanţi operatori telecom, cele mai mari companii şi pentru Guvernul din Moldova. Prima reprezentanţă Ericsson la Chişinău a fost deschisă în anul 1998. Compania suedeză are clienţi în peste 180 de ţări şi susţine reţele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonaţi. Reţelele Ericsson susţin 40 la sută din traficul mobil mondial.