CHINA VA PARTICIPA ÎN PREMIERĂ LA FESTIVALUL "CRONOGRAF"

Filme realizate în 25 de ţări vor fi proiectate la Chişinău, în perioada 30 mai - 3 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar "Cronograf", ediţia a XI-a. În premieră la "Cronograf", vor fi prezentate filme realizate de cineaşti chinezi, a anunţat, pe 30 mai, Leontina Vatamanu, directorul artistic al festivalului.

Totodată, pentru prima dată în istoria festivalului, la deschidere şi închidere, invitaţii şi publicul vor intra în sala de cinema pe covor roşu, a spus Vatamanu. Republica Moldova este prezentă la ambele secţiuni internaţionale cu cîte un film - "La marginea pădurii" în regia lui Ion Donică, la secţiunea principală, iar la "cadRO" a intrat în concurs "Masacrul inocenţilor", realizat de Victor Bucătaru.

Pentru prima dată la "Cronograf", este organizată secţiunea "Un like pentru documentar", pentru a spori interesul tinerilor cinefili pentru filmul documentar. Secţiunea este una competitivă, iar juriul este alcătuit din cinci elevi de la diferite licee din capitală.

La 31 mai, la Cinematograful "Gaudeamus" va avea loc premiera filmului moldo-româno-german "Toţi copiii Domnului", care abordează tema migraţiei. Pe 2 iunie, la "Odeon", Igor Cobîleanski îşi lansează noul film "Colecţia de arome", care a fost proiectat la Festivalul de la Cannes.

Premiul Mare al festivalului valorează 1500 de euro şi este oferit de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu".

Moldpres