CHINA A OFERIT AL DOILEA LOT DE AJUTOR PENTRU TESTARE LA COVID-19 IN MOLDOVA

China a oferit cel de-al doilea lot de kituri de testare la noul tip de coronavirus pentru o mie de persoane din Moldova. Lotul a fost transmis de către ambasadorul chinez în Moldova, Zhang Yinghong, ministrului sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că China își asumă responsabilitatea unei țări mari și a unui bun prieten al Moldovei și este dispusă să continue consolidarea cooperării cu Moldova pentru a oferi asistență în măsura capacității sale de a lupta împotriva epidemiei.

China pregătește în prezent al treilea lot de ajutor pentru Moldova, care este în principal echipament de protecție pentru personalul medical. Într-un comunicat de presă al Ambasadei chineze la Chișinău se menționează că acesta este oferit în speranța de a ajuta țara să supraviețuiască crizei și să depășească epidemia cît mai curînd posibil.

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că partea moldavă aduce sincere mulțumiri Chinei pentru furnizarea a două loturi de kituri de testare într-o perioadă scurtă de timp, ambele fiind o necesitate urgentă pentru spitalele din Moldova. Potrivit ministrei, ajutorul guvernului chinez va juca un rol important în lupta Moldovei împotriva epidemiei.

Anterior, guvernul chinez a oferit Moldovei 1 500 de kituri de testare.

Sursa: IPN