CHILE A ELIMINAT PORTUGALIA IN SEMIFINALE

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Campioana Americii de Sud a fost mai lucidă la loviturile de la 11 metri și s-a impus grație prestației portarului Claudio Bravo, care a apărat trei șuturi din punctul cu var, golurile fiind marcate de Arturo Vidal, Charles Aranguiz și Alexis Sanchez.

În finală, Chile, care este debutantă la Cupa Confederațiilor, va juca duminică împotriva învingătoarei dintre Germania și Mexic.

Semifinala a început destul de alert, iar Vargas (6), lansat de Sanchez, a fost blocat excelent de Rui Patricio. Un minut mai tîrziu era rîndul portughezilor să treacă pe lîngă deschiderea scorului, Bravo salvînd golul în fața lui Andre Silva, la centrarea lui Ronaldo.

Fiecare formație a mai avut cîte o oportunitate în prima repriză, chilienii prin Aranguiz (30), care a ratat șutul din careu, iar lusitanii prin Andre Silva (44), care a reluat cu capul peste poartă.

În partea secundă, Chile a avut o șansă bună prin Vidal (54), dar mingea expediată cu capul de mijlocașul echipei Bayern Munchen a trecut peste țintă.

În decurs de două minute, faze periculoase s-au succedat la cele două porți, dar Rui Patricio (57) a respins șutul acrobatic din întoarcere al lui Vargas, pentru ca apoi Bravo să apere (58) șutul lui Ronaldo din unghi.

Vidal a tras un lut puternic (62), puțin peste transversală, după care Ronaldo s-a aflat în prim plan în două acțiuni, în min. 72, pe o contră, dar șutul a fost deviat periculos de un fundaș advers, iar în min. 85 a reluat pe lîngă poartă cu capul în urma centrării lui Cedric.

Campioana Europei a început prelungirile cu o șansă a lui Andre Gomes (91), care a șutat peste poartă de la 18 metri, dar chilienii au fost mai proaspeți și mai incisivi în extra-time. Lovitura de cap a lui Sanchez (95) a trimis mingea milimetric pe lîngă poartă, Rui Patricio a reținut mingea expediată cu capul de Vidal (100), chilienii au avut și două bare, la aceeași fază, prin Vidal și Rodriguez (119), iar șutul lui Alexis Sanchez a fost scos în corner de Jose Fonte (119). Chile putea primi și penalty în min. 113, cînd Francisco Silva a fost călcat în careu de Fonte, dar nu s-a acordat nimic.

La loviturile de departajare, Bravo a fost eroul chilienilor, Portugalia ratînd toate cele trei lovituri executate de ''veteranii'' Quaresma, Moutinho și Nani.

Meciul a adus și o premieră, a patra schimbare efectuată de portughezi, valabilă doar în faza eliminatorie a competiției și doar în prelungiri. Gelson Martins a fost introdus în min. 116 în locul lui André Gomes.

Nani a devenit al treilea portughez ca număr de selecții în echipa națională, 111, după Cristiano Ronaldo (142) și Luis Figo (127).

Chile, care înaintea Cupei Confederațiilor a fost învinsă de România într-un meci amical, cu scorul de 3-2, la Cluj-Napoca, este neînvinsă în ultimele șapte meciuri în care a ajuns în prelungiri, inclusiv ultimele două finale ale competiției Copa America.

Sursa: romaniansoccer.ro