CHIŞINĂUL VA REVIZUI ACCIZELE LA MĂRFURILE IMPORTATE DE AGENŢII ECONOMICI DE PESTE NISTRU

Accizele la mărfurile de import impuse agenţilor economici din regiunea transnistreană vor fi revizuite. Despre aceasta a declarat vicepremierul Eugen Carpov, după şedinţa din 19 februarie a grupului de lucru pentru economie de la Chişinău şi Tiraspol. Vicepremierul a precizat că se va propune Parlamentului modificarea prevederilor respective din legislaţia fiscală.

Experţii economici au mai discutat şi despre accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol-Camenca. Şeful grupului de lucru de la Chişinău, Octavian Calmîc, viceministru al economiei, a subliniat că trebuie să fie menţinute prevederile mecanismului de înregistrare temporară a persoanelor fizice şi juridice care prelucrează aceste terenuri agricole. S-a convenit ca, în cel mai scurt timp, să fie convocată o şedinţă a experţilor în domeniu pentru a găsi o cale ce ar permite fermierilor prelucrarea pămîntului în noul sezon agricol.

Şedinţa grupului de lucru a fost urmată de întrevederea reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, la care s-a discutat organizarea în viitorul apropiat a întrevederii dintre premierul Iurie Leancă şi liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk.

Eugen Carpov a chemat partea transnistreană să se abţină de la acţiuni unilaterale, iar orice problemă apărută să constituie obiectul discuţiilor în cadrul mecanismelor existente.

Sursa: IPN